Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Δεν είπα ποτέ πως είμαι κατά των αμβλώσεων”

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: “Δεν είπα ποτέ πως είμαι κατά των αμβλώσεων”
O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος Eurokinissi

Η απάντηση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε για τη θέση του στο θέμα των αμβλώσεων. "Είμαι υπέρ του δικαιώματος των γυναικών στην αυτοδιάθεση του σώματός τους", υποστηρίζει τώρα.

Σε μία προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την ψήφο του κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», δήλωσε πως ποτέ δεν είπε πως τάσσεται κατά των αμβλώσεων, ενώ ακόμα σχολίασε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε συγγνώμη από τους συμπολίτες του.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τη στάση του ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ξεκαθάρισε πως “ήταν μια τροπολογία σε ένα συνολικό ψήφισμα για τα δικαιώματα του παιδιού, από την στιγμή της σύλληψης. Αυτό ψηφίζαμε. Υπάρχουν άλλα ψηφίσματα που έχω ψηφίσει τα οποία είναι υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών. Δεν θα ψήφιζα κάτι που αφαιρεί το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος των γυναικών. Δεν είπα ποτέ πως είμαι κατά των αμβλώσεων”.

Συνεχίζοντας επισήμανε πως η ψήφος του στο συγκεκριμένο ψήφισμά που αφορούσε στα δικαιώματα των παιδιών, δεν αντικρούεται με τις αμβλώσεις, αλλά είναι αλληλοσυμπληρούμενη με το συγκεκριμένο θέμα. “Οι γυναίκες χρειάζεται να έχουν αυτοδιάθεση στο σώμα τους και εννοείται πως είμαι μαζί τους”, τόνισε.

“Πραγματικά ζητώ συγγνώμη”

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τόνισε πως η κριτική που του ασκήθηκε από τον κόσμο ήταν απόλυτα φυσιολογική, αν ήταν όμως αλήθεια πράγμα που δεν ισχύει, ενώ ακόμα ζήτησε και δημόσια συγγνώμη. “Πραγματικά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από τους ακροατές και τους συμπολίτες μας. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση και εγώ θα αντιδρούσα με κάτι τέτοιο αν ηταν αλήθεια. Βέβαια δεν είναι”.

“Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα tweet στα κοινωνικά δίκτυα το οποίο αναπαράχθηκε από συγκεκριμένες εφημερίδες με στόχο μια αντιπολιτευτική σπέκουλα στο πρόσωπό μου”, συμπλήρωσε.

Για τη Νέα Δημοκρατία

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία τον άδειασε και επισήμως, ο κ. Κυμπουρόπουλος δήλωσε τα εξής:

“Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε μία πάγια θέση της και μία πολιτική την οποία υποστηρίζει. Άλλωστε το κόμμα και η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να υποστηρίζει τους βουλευτές της, αλλά οι βουλευτές θα πρέπει να υποστηρίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης”.

Όταν ο Κυμπουρόπουλος απείχε από τη ψηφοφορία για το δικαίωμα στην άμβλωση στην Πολωνία

Σημειώνεται ότι στις 26 Νοεμβρίου του 2020 ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απείχε από το ψήφισμα καταδίκης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 455 υπέρ, 145 κατά και 71 αποχές είχε καταδικάσει την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα