Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά των αμβλώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο

Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά των αμβλώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο
O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος Eurokinissi

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επέλεξε το "ναι" στην ερώτηση αν "η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται από τη σύλληψη" προκαλώντας αντιδράσεις.

Ψήφο που ουσιαστικά δεν συμμερίζεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έδωσε σε ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Συγκεκριμένα επρόκειτο για την τροπολογία 10 που κατέθεσαν στις 8 Μαρτίου οι ευρωβουλευτές Jadwiga Wiśniewska και Cristian Terheş της ομάδας ECR (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές) με την εξής διατύπωση: “υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και  ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης”.

 

Οπως γίνεται αντιληπτό κάτι τέτοιο καταστρατηγεί τα δικαιώματα των γυναικών πάνω στο ίδιο τους το σώμα και ακυρώνει γυναικείους αγώνες πολλών δεκαετιών.

Στην εξέλιξη αυτή αντίδραση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος έγραψε στο twitter: Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα