Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Η Ν.Δ πρέπει να στηρίξει σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους''

Κυριάκος Μητσοτάκης: ''Η Ν.Δ πρέπει να στηρίξει σε ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους''

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους, τονίζοντας ότι η Ν.Δ “κινδυνεύει να ζαλιστεί από τις πιρουέτες της''.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε ενδεχόμενη καταψήφιση της συμφωνίας με τους εταίρους.''Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία, την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 - εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο'' διαμήνυσε μιλώντας στον real.

''Εγώ όμως επιμένω ότι και μία μέτρια συμφωνία σήμερα είναι καλύτερα από μη συμφωνία. Και πάνω σε αυτή την βασική παραδοχή πιστεύω ότι πρέπει να κινηθεί και η Ν.Δ. και η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας έχει μία δυνατότητα έστω και σήμερα να αναλώσει το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει παίρνοντας αποστάσεις από διάφορες ακραίες φωνές στο κόμμα του, που σίγουρα δεν βοηθούν την εθνική προσπάθεια. Δεν φαίνεται έτοιμος να το κάνει. Εμείς θα πρέπει ενδεχομένως να τον υποστηρίξουμε σε αυτή την προσπάθεια, αν αυτό είναι το καλό για τη χώρα'' είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά για το αν η Ν.Δ. είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση με την εικόνα που εμφανίζει σήμερα ή χρειάζεται αλλαγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: ''Ανήκω σε αυτούς που ουδέποτε επένδυσε πολιτικά στην αριστερή παρένθεση και στο πολιτικό ατύχημα, το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Αρα εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για έναν πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί το δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στο βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε κι εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια, η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη Ν.Δ''.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network