Κυριάκος Μητσοτάκης: Να συνομιλήσουν οι βουλευτές με τη συνείδησή τους

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προεδρεύει της σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προεδρεύει της σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, για τις μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο Τομέα, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Αποστασιοποίηση των βουλευτών από τις αποφάσεις των κομμάτων τους, ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δηλώσεις για την κατάσταση που επικρατεί στον πολιτικό χώρο, μετά και την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γκίκας Χαρδούβελης και Κώστας Σκρέκας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: "Τα πράγματα σοβαρεύουν. Να συνομιλήσουν οι βουλευτές με τη συνείδηση τους, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα, δεν θα μπουν αλλά δεδομένα. Η πρωτοβουλία ελήφθη ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο εθνικής συνεννόησης. Ελπίζω να καταλάβουν μεμονωμένοι βουλευτές, που πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τις αποφάσεις που πήραν τα κόμματά τους γιατί η ψηφοφορία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη και θα κριθούν από την ιστορία. 

Η προεδρική ψηφοφορία είναι συνταγματική ψηφοφορία, θα είναι μια ευκαιρία να συμφωνήσουμε για συνταγματική αναθεώρηση. Να αποσυνδεθεί η προεδρική εκλογή από τις εκλογές. Έχουμε το παράδοξο η κυβέρνηση να έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και να κινδυνεύει να πέσει. Δεν συζητάμε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και προφανώς δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network