Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν δρόμος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν δρόμος
Dimitris Papamitsos

"Αθάνατος": Το ριζίτικο που αφιέρωσαν στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι φίλοι του και οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Επίτιμου.

Με το αγαπημένο του ριζίτικο τραγούδι, θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οι φίλοι του από την Ασή Γωνιά που ολοκλήρωσαν την τελετή της ονοματοδοσίας της οδού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα Χανιά.

Οι Ασηγωνιώτες τραγούδησαν το “Αϊτέ που κάθεσαι ψηλά” του αείμνηστου Κώστα Μουντάκη, που ήταν το αγαπημένο του και λέει:

“Αϊτέ που κάθεσαι ψηλά, στ’ όρος το χιονισμένο

τρώεις το δρόσο του χιονιού πίνεις νερό κατάκρυο, κατάκρυο.

Λαγό κι αν πιάσεις γεύεσαι, περδίκι και δειπνάς το, το περδίκι.”

Στο τέλος του τραγουδιού οι παρευρισκόμενοι φώναξαν “Αθάνατος!”

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας Μητσοτάκη, τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ακριβώς έξω από το πατρικό σπίτι του Επίτιμου στη Χάλεπα Χανίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εκμυστηρεύτηκε: “Φυτέψαμε στο σπίτι μας στο Ακρωτήρι μια αμπελιτσιά, το μοναδικό ενδημικό δέντρο της Κρήτης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλε σε πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον και αναγνώρισε τους κινδύνους. Έβλεπε μακρυά. Ήταν μπροστά από την εποχή του”.

“Ήταν ο ίδιος με τον τρόπο του ένας δρόμος, με το έργο του… Να κάνουμε τον δρόμο που χάραξε λεωφόρο, όχι μόνο για μας αλλά για τα παιδιά και για τα εγγόνια μας. Θα είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε την ιστορική του παρακαταθήκη”, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: zarpanews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα