Κύρτσος: Σαλβίνι και Όρμπαν δεν είναι ακροδεξιοί

Κύρτσος: Σαλβίνι και Όρμπαν δεν είναι ακροδεξιοί
O ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος Aris Oikonomou / SOOC

"Ας είμαστε λίγο ελαστικοί στους ορισμούς. Γιατί αλλιώς θα μιλάμε για τη μαύρη ήπειρο. Ανεβαίνουν στην Ευρώπη τα σκληρά δεξιά έως ακροδεξιά κόμματα" είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ούτε ο Σαλβίνι ούτε ο Όρμπαν είναι ακροδεξιοί υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον  News 24/7 στους 88,6  και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: «Ο Όρμπαν είναι σκληρός δεξιός, υπερσυντηρητικός. Για εσάς είναι ακροδεξιός, εγώ δεν τον λέω ακροδεξιό, απόδειξη αυτού είναι ότι υπάρχει άλλο ακροδεξιό κόμμα στην Ουγγαρία που δεν είναι το δικό του. Ούτε ο Σαλβίνι είναι ακροδεξιός, έχει σκληρή μεταναστευτική πολιτική και οι θέσεις του περνάνε στην ΕΕ. Το παίζει σκληρά στο μεταναστευτικό ζητώντας από τους Ευρωπαίους να πουν πόσους θα πάρουν, αυτό δεν τον κάνει ακροδεξιό. Ούτε ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του ακροδεξιό. Ας είμαστε λίγο ελαστικοί στους ορισμούς. Γιατί αλλιώς θα μιλάμε για τη μαύρη ήπειρο. Ανεβαίνουν στην Ευρώπη τα σκληρά δεξιά έως ακροδεξιά κόμματα».

Σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι εφόσον δεν κυρωθεί από την παρούσα Βουλή θα συμβούν μετά τις εκλογές τα εξής: «Προτού πάμε στο όνομα πρέπει να πούμε τα βασικά όχι στη γλώσσα και την εθνότητα, αυτά η άλλη πλευρά δεν τα δίνει και αν δεν τα δώσει δεν θα περάσουμε στην ονοματολογία. Γιατί να λυθεί το μακεδονικό αν είναι να λυθεί σε βάρος μας; Δεν πρέπει να ξεχνάς τα δικά σου συμφέροντα στο όνομα των ευρωπαϊκών σκοπών. Προσωπικά, δεν είναι η θέση της ΝΔ αυτά, είμαι εναντίον της ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, όπως και της Τουρκίας».

Για τη μη περικοπή των συντάξεων ανέφερε ότι «έχουμε δύο κατηγορίες συνταξιούχων ή πριν του 2016 και οι μετά. Δεν μπορώ να αναλάβω τη δέσμευση ότι οι νέες συντάξεις θα γίνουν όπως οι παλιές. Τα κίτρινα γιλέκα στη χώρα μας έπρεπε να είναι ήδη στο δρόμο. Εδώ έχει ήδη αυξηθεί ο φόρος στα καύσιμα. εδώ έχουμε μισό εισόδημα από τους Γάλλους και πιο σκληρά μέτρα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα