Κύρτσος: Υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολής στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές

Κύρτσος: Υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολής στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Δευτλερα 29 Ιουνίου 2015, στην Βουλή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι δε θα στηθούν πρόωρες κάλπες, καθώς "υπάρχουν πρόθυμοι" όπως ο Λεβέντης, χωρίς να αποκλείει εξελίξεις εάν μετά από μήνες κάτι πάει στραβά και χαθεί ο έλεγχος

Υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολής στο αίτημα της Ν.Δ. για εκλογές, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” και στον δημοσιογράφο Κώστα Μπλιάτκα, είπε ότι κακώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόβαλε τώρα το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

“Κατ΄ αρχήν, ούτε εγώ προβλέπω εκλογές, γιατί έχουμε μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κι έχουμε τον κ. Λεβέντη που θέλει να ενταχθεί σε αυτήν τη σταθερή πλειοψηφία. Ετσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα”, σημείωσε ο κ. Κύρτσος και πρόσθεσε: “Υπάρχουν πρόθυμοι.Και να σκοντάψουν και να φύγουν δυο-τρεις βουλευτές, να έχουν τύψεις γι’αυτά που κάνουν, που είναι σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν, υπάρχουν πρόθυμοι να τους αντικαταστήσουν. Μοιάζει σταθερή η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η δεύτερη παρατήρηση, είναι ότι αν γίνουν εκλογές προφανώς θα τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα έχουν κι ένα κίνητρο να μην κάνουν εκλογές. Και η τρίτη παρατήρηση, είναι ότι για να πάνε σε εκλογές θα πρέπει να χάσουν τον έλεγχο της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Προς το παρόν έχουμε σταθεροποιηθεί σε χαμηλά, χαμηλότερα επίπεδα από παλαιότερα, προς το παρόν είμαστε σταθεροποιημένοι.

Τώρα αν σε τρεις, έξι, εννέα μήνες κάτι πάει πολύ στραβά και χαθεί ο έλεγχος, μπορεί και να έχουμε εκλογές. Απλώς, το βασικό σενάριο είναι ότι δεν θα έχουμε εκλογές. Υπάρχει ένα στοιχείο υπερβολής στο αίτημα για εκλογές, διότι τα προβλήματα είναι εξαιρετικά σύνθετα και, κατά την άποψη μου, η κοινή γνώμη χρειάζεται χρόνο για να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα. Διότι, εγώ μπορεί να θεωρώ ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα καταφέρουν, αλλά ο μέσος πολίτης ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, έχει ακόμα τις ελπίδες του, τις αμφιβολίες του κλπ. Άρα, θα συνιστούσα στους φίλους της Ν.Δ. ότι ναι θέλουμε εκλογές, γιατί αυτό θα δώσει την ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά το βασικό σενάριο εργασίας είναι ότι δεν θα έχουμε εκλογές”.

Σε ότι αφορά στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών ο κ. Κύρτσος άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας: “Εγώ, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ικανοποιηθεί το ελληνικό αίτημα και νομίζω ότι κακώς το πρόβαλε ο πρωθυπουργός. Έπρεπε να περιμένει έξι, εννέα, δώδεκα μήνες. Πρώτα να φτάσει σε κάποια λύση για το δημόσιο χρέος, σε κάποια καλύτερη συνεννόηση για το πρόγραμμα που ακολουθείται και μετά. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε λίγο. Γιατί τώρα τι γίνεται; Αυτό είναι βούτυρο, για παράδειγμα, στο ψωμί της Εναλλακτικής για τη Γερμανία ή του κόμματος των Φιλελευθέρων, οι οποίοι ζητούν την αναγκαστική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα