Κυβέρνηση: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να εμποδιστεί μελλοντικά κάθε “κόμμα Κασιδιάρη”

Κυβέρνηση: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να εμποδιστεί μελλοντικά κάθε “κόμμα Κασιδιάρη”
Ο Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

H κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για σύμπλευση με τη ΧΑ, αξιοποιώντας τα λεγόμενα Κοντονή και απορρίπτει τις τροπολογίες για στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων των υποδίκων ναζί. Πότε θα φέρει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Οι κατηγορίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια να “πέφτουν στα μαλακά” οι κατάδικοι ναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίες και οδήγησαν εν τέλει στη διαγραφή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτέλεσαν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης, η οποία διεκδικεί για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας τη “δόξα” της παράταξης που τα έβαλε με το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Η κυβέρνηση μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα φέρει αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αφού όμως ανακοινωθούν οι ποινές για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτό διότι, όπως σημείωσε, ούτως ή άλλως λόγω της μη αναδρομικότητας, οι νέες διατάξεις δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτή την υπόθεση. Αυτός ήταν και ο λόγος, αιτιολογήθηκε, που η κυβέρνηση της ΝΔ αν και έφερε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μετά την εκλογική της νίκη, δεν τροποποίησε τις συγκεκριμένες διατάξεις.

Εάν όμως ό,τι έγινε, έγινε, και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης θα έχουν ούτως ή άλλως ευνοϊκότερη αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά στις ποινές, προς τι οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα; Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει τη δημιουργία νέων κομμάτων από στελέχη της Χρυσής Αυγής και ενδεχομένως και την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη “Έλληνες ΓΤΠ”.

Βέβαια το ζήτημα της καθόδου σε εκλογές θα λυνόταν πολύ απλά με αλλαγή στον εκλογικό νόμο ώστε να αποκλείονται από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι όσοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ακόμη και εάν η δίκη δεν έχει φτάσει σε τρίτο βαθμό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας πάντως απέρριψε χθες τις τροπολογίες που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε όσους έχουν καταδικαστεί για οποιαδήποτε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Τσιάρας έκρινε ότι λόγω συνταγματικού κωλύματος με το άρθρο 51, δεν μπορεί να κάνει δεκτές τις τροπολογίες, αλλά δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα δώσει λύση μέσω της αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικα. Επίσης υποστήριξε, ότι οι τροπολογίες δημιουργούν υποχρεώσεις προσαρμογών του Ποινικού Κώδικα που δεν μπορεί να γίνουν άμεσα.

Είναι βέβαια προφανές και λογικό ότι το κυβερνών κόμμα δε θα έδινε την ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν τη δόξα μίας “διορθωτικής” κίνησης, καθώς και ότι σκοπεύει να συνεχίσει το σφυροκόπημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σύμπλευση με τη ΧΑ.

Από την πλευρά τους πηγές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι εκείνη επιχειρεί “ξέπλυμα” της ΧΑ καθώς απορρίπτει τις τροπολογίες και προωθεί αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλαγές όμως που δεν θα αφορούν τη Χρυσή Αυγή, αφού δεν θα μπορεί να εφαρμοστούν σε δίκη που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Σε κάθε περίπτωση το σίριαλ κομματικής αντιπαράθεσης με αφορμή τη ΧΑ αναμένεται να συνεχιστεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα