ΚΙΝΑΛ: Τροπολογία για κώλυμα εκλογιμότητας όσων έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Το λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής
Το λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής EUROKINISSI

Επιτακτικός ο αποκλεισμός των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, όπως σημειώνουν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Τη θέσπιση «κωλύματος εκλογιμότητας προσώπων που έχουν καταδικασθεί για συμμετοχή ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και απαγόρευση ανακήρυξης συνδυασμού κόμματος όπου συμμετέχουν πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί για κακούργημα κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος και της δημόσιας τάξης» προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν 10 βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Ιθαγένειας, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώνεται αργά το βράδυ της Πέμπτης (08/10).

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής σημειώνουν ότι η ιστορική καταδίκη της ηγετικής ομάδας της «Χρυσής Αυγής» για το αδίκημα της συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 Ποινικού Κώδικα) καθιστά επιτακτικό τον αποκλεισμό των καταδικασθέντων από μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες, ιδίως μετά την κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της αποστέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων μετά τη θέση σε ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα (ν. 4619/2019, Α΄ 95).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Δίκη Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή, Βουλή
SHARE:

24Media Network