Κυβέρνηση: Δεν έχουμε αγοράσει το Predator – Η Google ανασκεύασε

Κυβέρνηση: Δεν έχουμε αγοράσει το Predator – Η Google ανασκεύασε
istock

Ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στη νεότερη ανακοίνωση της Google για το λογισμικό παρακολούθησης Predator: “Δικαιώνεται η κυβέρνηση και εκτίθενται οι συνωμοσιολόγοι” 

Το λογισμικό παρακολούθησης Predator δεν έχει αγοραστεί και δεν χρησιμοποιείται από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, παραπέμποντας σε νεότερη ανακοίνωση της Google για το θέμα

Ειδικότερα ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε ότι: “Η Google ανασκεύασε επί το ακριβέστερο, προσθέτοντας δύο λέξεις κλειδιά, ‘likely’ και ‘operating’, δηλαδή πιθανόν και δραστηριοποιουνται στη χώρα, όχι έχουν εγκατασταθεί εδώ”. 

Δήλωσε συνεπώς: “Ισχύουν όσα έχω πει για το θέμα. Οι διευκρινίσεις της Google δικαιώνουν την κυβέρνηση και εκθέτουν τους εγχώριους συνωμοσιολόγους”. 

Σχολίασε μάλιστα καυστικά: “Ίσως επειδή ήταν Σαββατοκύριακο, ξέφυγε του ΣΥΡΙΖΑ η ανασκευή της Google”. 

Υπενθυμίζεται ότι η Google, με σχετικό έγγραφό της που έχει ημερομηνία 19 Μαϊου, ανέφερε ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator έχει πωληθεί σε κρατικούς φορείς σε μία σειρά από χώρες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Ειδικότερα έγραφε ότι  “σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab ότι οι υποστηριζόμενοι από την κυβέρνηση που έχουν προμηθευτεί το λογισμικό βρίσκονται στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία”.

Η ανακοίνωση είχε δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. η οποία έχει καταγγελθεί από τον ίδιον.

Ο κ. Οικονόμου όταν είχε ρωτηθεί τότε σχετικά, είχε ισχυριστεί ότι τον δημοσιογράφο παρακολουθούσε “ιδιώτης” και ότι ουδείς κυβερνητικός φορέας έχει προμηθευτεί σχετικό λογισμικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version