Κυβέρνηση: “Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά της”

Κυβέρνηση: “Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορά της”
Εκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία από την ελληνική κυβέρνηση, μετά την προώθηση μεταναστών από την Άγκυρα στα ελληνικά σύνορα. Για "οργανωμένη απόπειρα παραβίασης" έκανε λόγο ο Στ. Πέτσας.

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το τέλος της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της Ελλάδας, η οποία αποτράπηκε και προανήγγειλε ενίσχυση των δυνάμεων σε στεριά και θάλασσα.

Εκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

 

“Η Ελλάδα δέχθηκε μια οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων της. Απετράπησαν περισσότερες απο4000 παράνομες είσοδοι. Οι 66 που πέρασαν κρατούνται. Δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο στη Συρία. Ο πρωθυπουργός συγχαίρει τα στελέχη της ΕΛΑΣ και του στρατού για τις προσπάθειές τους. Ενισχύουμε τις δυνάμεις μας σε στρατό και θάλασσα. Στον Έβρο και τα νησιά. Η κυβέρνηση ειναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξουμε τα σύνορά μας”, είπε ο κ. Πέτσας.

Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα