Κυβερνητικό άδειασμα σε Γεωργιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυβερνητικό άδειασμα σε Γεωργιάδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης πως μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει από τη στιγμή που κυρώθηκε, επανέλαβε ο Πέτσας, απαντώντας στον υπουργό Ανάπτυξης.

Τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν της δοθεί η ευκαιρία, “άδειασε” κομψά αλλά ξεκάθαρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κληθείς ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing να διευκρινίσει εάν οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη αποτελούν και επίσημη θέση της κυβέρνησης, ο κ.Πέτσας απάντησε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης είναι γνωστή: Από τη στιγμή που κυρώνεται μία διεθνής συμφωνία δεν μπορεί να αλλάξει και εφόσον η συμφωνία των Πρεσπών έχει κυρωθεί, παράγει αποτελέσματα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει πλέον είναι η συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας και στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, η ελληνική πλευρά θα κοιτάξει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.

Εντελώς διαφορετική δηλαδή προσέγγιση από εκείνη του κ.Γεωργιάδη, ο οποίος στον απόηχο του εσωκομματικού θορύβου που προκάλεσε ο χαρακτηρισμός “ιστορική” για τη συμφωνία των Πρεσπών στο κοινό ανακοινωθέν μετά τη συνάντηση Πομπέο- Δένδια, επέμεινε ότι είναι μία κακή συμφωνία και έσπευσε να δηλώσει ότι εάν δοθεί η ευκαιρία, θα αλλάξει στα επίμαχα σημεία της γλώσσας και της εθνικότητας, αν και πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί λένε πως δεν θα δοθεί η ευκαιρία…

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της απροθυμίας των κυβερνητικών βουλευτών γενικότερα, αλλά και της δεδηλωμένης πρόθεσης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να απόσχει από την ψηφοφορία των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, η ψήφιση τους έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τόσο στο σαμαρικό στρατόπεδο, αλλά και στο Μαξίμου, υπήρξε δυσφορία για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς το πρωθυπουργικό επιτελείο χρέωσε την αναφορά σε “ιστορική συμφωνία” κάνοντας λόγο για προσχέδιο που είχαν ετοιμάσει υπηρεσιακοί παράγοντες και το οποίο εκ παραδρομής δόθηκε στη δημοσιότητα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα