Κυβίστηση Λεβέντη: Δεν κατήγγειλα ότι μου ζήτησαν 10.000 ευρώ για δημοσκόπηση

Κυβίστηση Λεβέντη: Δεν κατήγγειλα ότι μου ζήτησαν 10.000 ευρώ για δημοσκόπηση
Broad meeting for the Union of Centrists parliamentary group, together with party associates and supporters, in Athens, on May 25, 2016 / , , , 25 , 2016 Nick Paleologos / SOOC

Για αλλοίωση των λεγομένων του κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Τι δήλωσε για τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και τον αποκλεισμό Καλογρίτσα

«Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά μου. Εγώ δεν βγήκα να καταγγείλω ότι με πλησίασε ένας, να του δώσω 10.000 (ευρώ) για να μου βάλει μεγάλα ποσοστά (σε δημοσκόπηση). Εγώ βγήκα και είπα ότι είναι σάπιο το πεδίο αυτό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ.

«Στις εκλογές όλοι μας έβαζαν 2% τη Δευτέρα και πέντε ημέρες αργότερα πήραμε 4% […] Εδώ παίζεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων σε βάρος της κοινωνίας» είπε και πρόσθεσε σε σχέση με όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη: «Με πλησίασε ένας κύριος, μου είπε από ποια εταιρεία ήταν και μου είπε πως με λίγα χρήματα -περίπου 10.000 ευρώ- “μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε”. Γιατί σας βλέπω ότι επιτίθενται πάλι όλοι εναντίον σας, σας παρουσιάζουν ότι πάτε με τον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την εξόντωσή σας».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «μόνο στο νοσηρό κεφάλι του Μητσοτάκη πάω με τον ΣΥΡΙΖΑ» και απέδωσε την όλη συζήτηση στο ότι δεν πήγε μαζί του. «Η Φώφη, ο Σταύρος πήγαν μαζί του και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση. Εγώ βρωμιές δεν κάνω. Εγώ κεντρώος ήμουν, κεντρώος είμαι. Και αν επαίνεσα τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Τσίπρα σε κάτι ήταν λόγω της απλής αναλογικής και μόνο. Ούτε τα προαπαιτούμενα θα ψηφίσουμε ούτε για την Παιδεία θα ψηφίσουμε. Στους 12 μήνες η Ένωση Κεντρώων μόνο την απλή αναλογική έχουμε ψηφίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν στις άδειες μετέσχε ο Αλαφούζος χωρίς να έχει λεφτά, ο Τσίπρας θα έφταιγε;

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών σημείωσε: «Ο Καλογρίτσας ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος μετέσχε χωρίς να έχει τα λεφτά. Αν μετείχε ο Αλαφούζος χωρίς να έχει τα λεφτά, ο Τσίπρας θα έφταιγε; Στα δημόσια έργα γίνονται δημοπρασίες. Αν κάποιος παραβεί τον νόμο πρέπει να παραιτηθεί ο υπουργός ή ο πρωθυπουργός; […] Μια ανοιχτή διαδικασία ήταν και φάνηκε αναξιόπιστος ένας των μετεσχόντων».

Ο κ. Λεβέντης καταφέρθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ονειρεύεται εξουσία» και πρόσθεσε: «Αυτό είναι, η εξουσιομανία των Μητσοτάκηδων. Δεν θέλει δημοκρατικούς όρους. Δεν θέλει να αφήσει τον λαό να αποφασίσει. Θέλει εκείνη, με το ζόρι, να τραβήξει τα χαλινάρια».

Σημείωσε δε πως «εκείνη που φταίει και θα το πληρώσει είναι η Γεννηματά, που προσέφερε στη Νέα Δημοκρατία το μπόνους των 50 εδρών» καθώς «αν είχαμε ψηφίσει 200 βουλευτές την απλή αναλογική θα είχε τελειώσει το Μητσοτακέικο».

Επανέλαβε την ανάγκη συγκρότησης μιας οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας πως «πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι το “μπορώ μόνος, μπορώ μόνος”, στο τέλος θα καταρρεύσει, γιατί και η αντιπολίτευση είναι βρώμικη και είναι και τα προβλήματα πολύ δύσκολα».

Υποστήριξε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν βαρίδια» και πως «αν κινδυνεύουν να γίνουν εκλογές πολύ σύντομα, είναι γιατί ο Τσίπρας θέλει να διώξει κάποιους τρελούς της δραχμής που είναι ακόμη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τελείωσε με την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη. Υπάρχουν ακόμη δραχμιστές στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα