Λαφαζάνης: Δεν άκουσα την συνέντευξη Τσίπρα. Είχα άλλη δουλειά

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ την Μεγ. Πέμπτη 9 ΑΠριλίου 2015, στην Μόσχα.
(ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντιμίτρι Μεντβέντεφ την Μεγ. Πέμπτη 9 ΑΠριλίου 2015, στην Μόσχα. (ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Τις διαθέσεις τις Αριστερής Πλατφόρμας εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Γιατί δεν σχολίασε την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Τι ανέφερε για το δημοψήφισμα

Τη δική του, έμμεση απάντηση στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" 'έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προτίμησε να μην σχολιάσει άμεσα τη συνέντευξη Τσίπρα.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα, καθώς - όπως είπε - δεν την άκουσε γιατί  είχε κάποια "άλλη δουλειά", δήλωσε όμως ότι θα τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ανεξαρτήτως της συνέντευξης του πρωθυπουργού, για να σημειώσει πως είναι "απολύτως απαράδεκτο" το γεγονός ότι το "όχι" "μεταφράστηκε σε μια συνθηκολόγηση από τη μεριά της κυβέρνησης" και στην "υπογραφή ενός τρίτου μνημονίου".

Για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Δεν έχω ακούσει την συνέντευξη του κ. Τσίπρα είχα άλλη δουλειά και επομένως δεν θέλω να προβώ σε κανέναν σχολιασμό χωρίς να έχω πλήρη γνώση του περιεχομένου της συνέντευξης. Επομένως να μιλήσουμε ίσως για το δημοψήφισμα αλλά ανεξάρτητα από την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα την οποία δεν την έχω ακούσει και δεν μπορώ να πω κάτι επομένως το οποίο να είναι τεκμηριωμένο επ' αυτής. Το πρωί είχα άλλη δουλειά, αποσπασματικά άκουσα κάποια πράγματα, και μου είπανε, αλλά θέλω να την ακούσω ολόκληρη για να έχω μια πλήρη εικόνα και επομένως να την σχολιάσω με τον πιο υπεύθυνο τρόπο".

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε:

"Το 'όχι' του δημοψηφίσματος ήταν ένα περήφανο, ένα στεντόρειο ΟΧΙ κατά ενός μνημονίου. Κατά της λιτότητας και της λεηλασίας της οικονομίας και του ελληνικού λάου. Αυτό το 'όχι' το οποίο διατράνωσε ο ελληνικός λαός κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες, αυτό το 'όχι' λοιπόν μεταφράστηκε στη συνέχεια σε μια συνθηκολόγηση από τη μεριά της κυβέρνησης, σε μια υπογραφή μιας νέας συμφωνίας στην πραγματικότητα ενός τρίτου μνημονίου. Αυτό το θεωρώ απολύτως απαράδεκτο, ασύμβατο με τη λαϊκή εντολή η οποία ήταν σαφέστατη όπως ήταν σαφέστατη και το Γενάρη και ήταν μια αντιμνημονιακή λαϊκή εντολή. Να προχωρήσει η χώρα μας σε μια νέα προοδευτική πορεία χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς κηδεμονίες και χωρίς κατάλυση της εθνικής μας κυριαρχίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Δεν μετανιώνω στιγμή για ό,τι έγινε. Εκλογές εάν δεν έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Διαφοροποίηση Μητσοτάκη, σε γραμμή Μεϊμαράκη ο Δένδιας

ΝΔ προς Τσίπρα: Όχι εκλογές για τα εσωκομματικά σου, βρες λύση μέσα στον Αύγουστο

Γλέζος: Έχει γίνει μετάλλαξη. Άλλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζω εγώ κι άλλη η κυβέρνηση

SHARE:

24Media Network