Λάζαρος Καρνέσης: Υπόθεση “φούσκα” τα περί κατευθυνόμενης συνταγογράφησης

Λάζαρος Καρνέσης: Υπόθεση “φούσκα” τα περί κατευθυνόμενης συνταγογράφησης
Άρειος Πάγος Eurokinissi

"Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση "φούσκα" που σκοπό έχει να πλήξει την σύζυγό μου" αναφέρει σε δήλωση του ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης αναφορικά με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για φερόμενη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

“Ακόμη μία υπόθεση “φούσκα” αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε ο γιατρός Λάζαρος Καρνέσης αναφορικά με την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για φερόμενη κατευθυνόμενη συνταγογράφηση εκ μέρους του, που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Ο στρατιωτικός γιατρός , σύζυγος της αντεισαγγελέως Εφέτων Ελένης Ράικου , αναφέρει στην δήλωσή του :

“Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση “φούσκα” που σκοπό έχει να πλήξει την σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευσή μου από μια Εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. Επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου”.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως η Εισαγγελία Διαφθοράς προχωρά στην αξιολόγηση του υλικού που απέστειλε στην Δικαιοσύνη η Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΟΠΥΥ μετά από ελέγχους που διενεργεί για συνταγογραφήσεις γιατρών, ενώ το πόρισμα της ΥΠΕΔΥΦΚΑ έχει αποστείλει και στη Βουλή προκειμένου να συσχετιστεί εφόσον απαιτείται με την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εν λόγω πόρισμα που μελετά η Εισαγγελία Διαφθοράς γίνεται αναφορά σε κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από τον συγκεκριμένο γιατρό. Από τους ελέγχους των ειδικών, φαίνεται να προκύπτει πως ο γιατρός εμφανίζει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση σε μεγάλη κλίμακα, πρακτική η οποία στο πόρισμα αποτιμάται σε ζημιά του Δημοσίου που αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα