Λεβέντης: Χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Λεβέντης: Χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι αγνοεί τον λαό, σημειώνοντας πως "η Βουλή λειτουργεί έναντι της βούλησης της κοινωνίας".

«Η σημερινή συνεδρίαση είχε πολλή υποκρισία. Είχε έλλειψη διάθεσης να λειτουργήσει η συνείδηση των βουλευτών. Απαγγελία ποιημάτων έγινε σε αυτή την αίθουσα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του είπε ότι «από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος», ενώ σημείωσε ότι «οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κυρίου Τσίπρα και ο μόνος που λυτρώνεται είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος προσευχόταν να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο κ. Τσίπρας γιατί αλίμονο αν ερχόταν στα χέρι του αυτή η βόμβα».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο ίδιος πίστευε πως τελικά ο πρωθυπουργός θα πήγαινε σε εκλογές ώστε να πάρει τη «βόμβα» ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Όταν τελειώσουν όλα κ. Τσίπρα θα είστε απέναντι στην ιστορία που μειοδοτήσατε έναντι της χώρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και συνέχισε λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να περάσει με τη βία, ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά. Χρειάστηκαν χημικά για να γίνει αυτή η συζήτηση. Αυτό θα το γράψει η ιστορία».

Από την ομιλία του κ. Λεβέντη δεν έλειψε η κριτική στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο είπε ότι αφού λέει ότι τον εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε καταλάβει τι συνέβαινε.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τον λαό, σημειώνοντας ότι «αν γινόταν δημοψήφισμα η συμφωνία θα έπαιρνε 15%» και σημείωσε «όταν η Βουλή λειτουργεί έναντι στην βούλησης της κοινωνίας τότε αυτή η Βουλή πρέπει να κλείσει τον κύκλο της το συντομότερο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «είναι χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ακυρώνεται». Ορκίστηκε δε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα