Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά αμφιβάλλω αν θα περάσει

Λεβέντης: Θα ψηφίσουμε υπέρ της απλής αναλογικής, αλλά αμφιβάλλω αν θα περάσει
Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σε δηλώσεις του στον News 24/7 στους 88,6 είπε, πως η Ένωση Κεντρώων θα πάρει μέρος στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά με πρόθεση να γίνει ουσιαστικά.

Υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης της απλής αναλογικής και της κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

“Θα πάρουμε μέρος -εξήγησε- στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά με πρόθεση να συζητήσουμε τα ουσιαστικά. Το σημαντικό είναι στις προμήθειες μεγάλου ύψους και στις αναθέσεις δημοσίων έργων άνω του 1 εκ να μετέχει εισαγγελικός λειτουργός δια κληρώσεως. Αν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχε ούτε Τσοχατζόπουλος, ούτε Παπαντωνίου”.

Και πρόσθεσε: “Θα ψηφίσουμε τη συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, είναι δώρο προς τη δημοκρατία, αλλά αμφιβάλλω αν θα περάσει, αφού το ΚΙΝΑΛ συμπλέει με τη ΝΔ και την ενισχυμένη αναλογική. Λένε ότι έχουν συμφωνήσει ο Μητσοτάκης με τη Γεννηματά να κάνουν μαζί κυβέρνηση και το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσουν θα είναι για να γλιτώσουν από τα δάνειά τους”. Σε σχέση με την προεδρική εκλογή ο κ. Λεβέντης πιστεύει ότι δεν πρέπει να αλλάξει η ισχύουσα ρύθμιση, “αν βγει από το λαό ο πρόεδρος, πάμε σε δυαρχία και σε ανωμαλία”. Δήλωσε επίσης ότι θεωρεί τον Κ. Σημίτη έντιμο και σοβαρό αλλά είχε γύρω του “ένα περιβάλλον βρωμερό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα