Λεβέντης σε Βούτση: ‘Μόνο σε μένα βαράς την καραμούζα’

Λεβέντης σε Βούτση: ‘Μόνο σε μένα βαράς την καραμούζα’
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 8 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαμαρτυρήθηκε για το καμπανάκι που χτυπά όταν λήγει ο χρόνος ομιλίας και κατήγγειλε "εύνοια" του Προέδρου στον Κουτσούμπα. Προέβλεψε «Σακελλαριάδα» αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη δυσφορία του για την «καραμούζα» (εννοούσε το καμπανάκι) που χτύπησε όταν τέλειωσε ο χρόνος ομιλίας του εκδήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής και κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση ότι μεροληπτεί υπέρ του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα γιατί τον έχει φίλο.

«Όχι όλη την ώρα καραμούζες σε εμένα; Όχι άλλα μέτρα και σταθμά για τον ένα κι άλλα για τον άλλο κύριε Βούτση» είπε ο Βασίλης Λεβέντης φανερά εκνευρισμένος από τον ήχο που ανακοινώνει τη λήξη του ομιλητή στη Βουλή. «Κι εγώ σας ψήφισα για πρόεδρο» πρόσθεσε προσπαθώντας να κερδίσει την εύνοια του Προέδρου της Βουλής. Στη συνέχεια, όμως άλλαξε τακτική και κατηγόρησε τον κ. Βούτση ότι δείχνει εύνοια προς τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα επειδή είναι φίλος του. «Είναι φίλος μου ναι» απάντησε ο Νίκος Βούτσης αλλά ξεκαθάρισε ότι ο κανονισμός ισχύει για όλους.Ο κ. Λεβέντης προκάλεσε, όμως χαμόγελα και όταν ανέφερε ότι ο κ. Φλαμπουράρης λέει λιγότερα ψέματα από τον κ. Κατρούγκαλο γιατί ο πρώτος είναι μηχανικός και ο δεύτερος δικηγόρος. «Εμείς οι μηχανικοί δεν μπορούμε να είμαστε τόσο ψεύτες όσο οι δικηγόροι» σημείωσε.

Αντίθετα προκάλεσε αρνητική αίσθηση στη Βουλή όταν υπερασπίστηκε όσους έχουν απολαβές άνω των 3.000 ευρώ. «Είναι πλούσιος όποιος παίρνει 3.000 ευρώ εισόδημα;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Στη συνέχεια, πάντως, πρότεινε εκ νέου την περικοπή των απολαβών των βουλευτών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προεξόφλησε ομαδική αποχώρηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για «Σακελλαριάδα». «Αν δώσουν ψήφο σήμερα οι 153 θα το κάνουν για να μην ονομαστούν προδότες. Στη συνέχεια μπορεί να έχουμε Σακελλαριάδα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Θα ψηφίζουν και θα αποχωρούν μετά…» προέβλεψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα