Λιακούλη προς ΝΔ: Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας

Λιακούλη προς ΝΔ: Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας
( EUROKINISSI) Eurokinissi

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία της γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελίας Λιακούλη στη Βουλή στη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές.

«Κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας δεν υπήρχε για να παρακολουθείται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ήταν ένα εφεύρημα της Νέας Δημοκρατίας, του κ. πρωθυπουργού και όλων όσων συνεπικουρούν το έργο του, μόνο και μόνο για να μπορεί να ελέγξει και να κρατάει σε ομηρία τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και όλη την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων εξελίξεων και των επόμενων εκλογών», ανέφερε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής.

Η κ. Λιακούλη κατέθεσε στα πρακτικά το κείμενο συμπερασμάτων του κόμματός της, σημειώνοντας ότι «σήμερα βιώνουμε την πιο γκρίζα ημέρα αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας», με αλλοίωση βασικών αρχών του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.

«Δεν αισθάνεστε εσείς ντροπή. Ντρεπόμαστε εμείς για λογαριασμό σας», είπε απευθυνόμενη στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Εσείς, η κυβερνητική πλειοψηφία αποφασίσατε και διατάξατε δόλια, καταχρηστικά και αντιθεσμικά ότι και τα πορίσματα θα είναι απόρρητα. Καλούμαστε εμείς οι βουλευτές να μετράμε τα λόγια μας, μη μας ξεφύγει καμιά λέξη που θεωρείται, για εσάς, απόρρητη. Σαν να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας η καρμανιόλα της λογοκρισίας, με το ενδεχόμενο μάλιστα της προσωπικής μας δίωξης. Φροντίσατε να το κάνετε και αυτό. Και την απειλή της κάθειρξης, όπως είπε η αρμόδια… Να πλανάται σήμερα αυτή η πνιγηρή ατμόσφαιρα, που η κυβέρνησή σας δημιούργησε, μέσα στο Κοινοβούλιο μίας δημοκρατικής χώρας», πρόσθεσε.

Ιδίως για τους κανόνες που διέπουν τη σημερινή συζήτηση, η κ. Λιακούλη τόνισε ότι οι βουλευτές καλούνται να γίνουν πρωταγωνιστές βωβού κινηματογράφου, μαριονέττες, σε ένα θέατρο σκιών που τα νήματα κινεί το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως, όμως, προεξόφλησε, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ συνολικά «δεν ήταν ποτέ, δεν θα γίνουν ποτέ βουβές μαριονέττες του οποιουδήποτε συστήματος», γιατί «εποχές λογοκρισίας και απόκρυψης κειμένων από τη δημοσιότητα τις βίωσε κάποτε η Ελλάδα, ήρθε όμως το ΠΑΣΟΚ και αυτό το κατήργησε».

«Δεν αισθάνεστε ίχνος ντροπής να οργανώνετε και να εφαρμόζετε το σχέδιο της σιωπής. Εμείς ντρεπόμαστε και για λογαριασμό σας», επεσήμανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, απευθυνόμενη στα έδρανα της πλειοψηφίας, και επέμεινε: «Είναι ντροπή να παρακολουθείται από την ελληνική κυβέρνηση ένας ευρωβουλευτής, ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, που για χρόνια δίνει μάχες στο εξωτερικό για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Είναι ντροπή να μαθαίνει τυχαία -και όχι στο δικό του Κοινοβούλιο αλλά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- ότι τον παρακολουθούν με κακόβουλο λογισμικό. Είναι ντροπή να παρακολουθείται ένας υποψήφιος αρχηγός ενός κόμματος στη διάρκεια εσωκομματικής διαδικασίας. Είναι ντροπή μεγάλη να θεωρείται σύμπτωση να τον παρακολουθούν δύο συστήματα, ένα παράνομο λογισμικό και η ΕΥΠ. Είναι ντροπή το Σύνταγμα, που έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα, να ποδοπατιέται με την ειδική συνταγματική μέριμνα περί εθνικής ασφάλειας. Είναι ντροπή να καταστρέφεται ο φάκελος παρακολούθησης την ημέρα που ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, προσφεύγει στη δικαιοσύνη. Είναι ντροπή μία ανεξάρτητη αρχή, η ΑΔΑΕ, να στραγκαλίζεται θεσμικά, να ευτελίζεται διαδικαστικά, γιατί κάνατε ακόμη και πολιτικό μπούλινγκ στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Ξεχωριστές στιγμές στην ομιλία της κ. Λιακούλη ήταν όταν υπογράμμισε ότι θα υπάρξει άμεσα διαδικασία για τα «ανερυθρίαστα ψεύδη» που είχαν καταθέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Επίσης, όταν, αναφερόμενη στον πρωθυπουργό, είπε πως αφού «καρατόμησε» τον ανιψιό του και εκδίωξε τον διοικητή της ΕΥΠ, έκανε «τσουλήθρα στο ξυράφι», αφήνοντας βαθιές πληγές στο κεντρώο δημοκρατικό προφίλ του, ο κ. Μητσοτάκης, που τόσο πάσχιζε να δημιουργήσει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα