Lockdown: Αλαλούμ με τα σχολεία – Υπό αίρεση το click away

Lockdown: Αλαλούμ με τα σχολεία – Υπό αίρεση το click away
Κλειστά σχολεία στην Αθήνα Eurokinissi

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Πιθανό να παραταθεί το lockdown για εμπορικά καταστήματα. Η κυβέρνηση επιμένει ότι τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα.

Αλαλούμ με τα σχολεία, παρότι η κυβέρνηση επιμένει ότι είναι ειλημμένη απόφαση το άνοιγμα των δημοτικών τη Δευτέρα, προκαλεί αβεβαιότητα σε χιλιάδες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ φαίνεται πως το click awayδεν θα ξεκινήσει ξανά άμεσα και οι συνέπειες των Φώτων μπορεί να φέρουν παράταση του lockdown γενικότερα.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε σύσκεψη σήμερα, η οποία αναβλήθηκε. Το θέμα των σχολείων δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα, αλλά η συζήτηση επρόκειτο να αφορά σε θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης δηλαδή κυρίως το click away.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει και κανονικά αύριο Παρασκευή, ώστε να έχουν ολοκληρωμένα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας αυτή την εβδομάδα.

Όντως ορισμένοι εκ των ειδικών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου και οι δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη για λήψη νέων μέτρων αιφνιδιαστικά, καθώς και της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη πως “δεν υπάρχουν βεβαιότητες”, πυροδότησαν σενάρια.

Όμως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό που τίθεται εν αμφιβόλω είναι η επαναλειτουργία του click away, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει-εξέδωσε και ανακοίνωση– ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν για δια ζώσης μάθημα δημοτικά, νηπιαγωγεία και σχολεία ειδικής αγωγής, όπως έχει ανακοινωθεί ενώ στα γυμνάσια και λύκεια θα ξεκινήσει μάθημα εξ αποστάσεως.

Ενώ ο κ.Γεραπετρίτης και η κ. Πελώνη άφηναν ουσιαστικά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία το πρωί, στη συνέχεια η νέα υφυπουργός Ζέτα Μακρή δήλωνε ότι θα ανοίξουν σε κάθε περίπτωση και εκτιμούσε ότι δεν προβλέπεται κάποια νέα εισήγηση της επιτροπής σήμερα ή αύριο.

Σημειωτέον πως όταν τη Δευτέρα αποφασίστηκε να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία, μόνο δύο μέλη της επιτροπής μειοψήφησαν και ζήτησαν να μην ανοίξει καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Τα μέλη της επιτροπής βεβαίως προφανώς και εξετάζουν διαρκώς τα στοιχεία και έτσι δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει ανατροπή και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα εξετασθεί το θέμα της Γ Λυκείου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα