Λυκούδης: Δύσκολα θα φτάσω σε αρνητική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών

Σπύρος Λυκούδης
Σπύρος Λυκούδης EUROKINISSI

"Έχω πει από την αρχή ότι η Συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση" είπε ο βουλευτής του Ποταμιού και Αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, προσθέτοντας ότι έχει σημασία σε ποιο πολιτικό πλαίσιο θα έρθει.

"Δύσκολα θα φτάσω σε αρνητική ψήφο στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκτός αν είναι συνδεδεμένη με ωμό τρόπο με άλλες επιλογές. Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω", δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στον Κοτρώτσο Τριανταφύλλου ο Σπύρος Λυκούδης, βουλευτής του Ποταμιού.

"Έχω πει από την αρχή ότι η Συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση" είπε και πρόσθεσε ότι έχει σημασία σε ποιο πολιτικό πλαίσιο θα έρθει και τί πολιτικές συνέπειες θα έχει.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συνδέσει η κυβέρνηση ή η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η θετική ψήφος στη Συμφωνία ισοδυναμεί με ψήφο στήριξης στην κυβέρνηση, απάντησε:

"Δεν είναι καθόλου ίδιο πράγμα αν το πει η κυβέρνηση και αν το πει η ΝΔ, που θα κάνει απλώς μια εκτίμηση και μια κρίση. Αν το πει η κυβέρνηση είναι επιλογή." ¨

"Υπάρχει προφανώς και συνταγματική και κοινοβουλευτική δυνατότητα να βρει μια κυβέρνηση το κομμάτι της πλειοψηφίας που χάνει και να συνεχίσει με τη νέα πλειοψηφία. Το πρόβλημα θα είναι πολιτικού χαρακτήρα", συμπλήρωσε.

Σε σχέση με την πορεία, αυτόνομη ή μη, του Ποταμιού, είπε ότι οφείλει να έχει απόλυτο σεβασμό στην επιλογή που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Θεοδωράκης, ότι δηλαδή το κόμμα θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές.

"Έχω μια διαδρομή στην Αριστερά που εγώ υποστήριξα και δεν έχω μετακινηθεί ούτε χιλιοστό. Αυτή μου η πορεία θα καθορίσει τις μελλοντικές επιλογές μου", απάντησε σχετικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης Ποταμιού-ΝΔ.

"Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχω πάντα φιλικές σχέσεις. Πορευτήκαμε για χρόνια μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς, άλλα όπως είναι σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για συμπράξεις. Όσο είναι στην κυβέρνηση, ως αντιπολίτευση μπορεί να κάνει τομές στη φυσιογνωμία του", σχολίασε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Σκοπιανό
SHARE:

24Media Network