Μαρινάκης για εταιρίες Κασσελάκη: “Αλλάζει θέσεις ανάλογα με το τι τον συμφέρει”

Διαβάζεται σε 4'
Μαρινάκης για εταιρίες Κασσελάκη: “Αλλάζει θέσεις ανάλογα με το τι τον συμφέρει”
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό. Τι είπε για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με τον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ΗΠΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ σχολίασε πως «συνειδητά ξεχνάει ο κ. Κασσελάκης ότι το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων δεν το έφερε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αλλά ο διευθυντής του κόμματος του, να μην αυτοθυματοποιείται. Τόνισα χθες ότι δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου, είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτή, λοιπόν, η χώρα έχει κάποιους νόμους ένας εκ των οποίων προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις εκλεγεί, όχι όταν καταθέσει το πόθεν έσχες αλλά σε ένα διάστημα εξήντα ημερών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Το τι έχει κάνει ο κ. Κασσελάκης θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη».

Ο ίδιος πρόσθεσε «αν βάλει κανείς όσα είπε χθες με όσα είχε πει την 1η Μαρτίου σε συνέντευξή του, θα καταλάβει ότι αλλάζει θέση όπως ο προκάτοχός του με βάση το τι τον συμφέρει. Ας προσέχει κάθε φορά τι λέει και ας συμβουλευτεί ένα δικηγόρο διότι επιβαρύνει τη θέση του γιατί παράδειγμα υπάρχουν άλλες εταιρείες, ποιος δάνεισε, και αν έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες;».

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «ως προς το σκέλος του οικονομικού προγράμματος η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η άσκηση της οικονομικής πολιτικής δεν είναι monopoly, το έκανε ο κ. Τσίπρας. Από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη έχει μεσολαβήσει η σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα. Υπάρχει η έννοια της πραγματικότητας η οποία κατεδαφίζει τον λαϊκισμό. Είναι ανάξιο σχολιασμού».

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι «από τον κ. Τσίπρα έως τον κ. Κασσελάκη μεσολάβησαν δύο κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με αντίστοιχες σε πολλές περιπτώσεις υποσχέσεις όπως θα φορολογήσουμε τις μεγάλες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αυξήσουν πάνω από 25 φορολογικούς συντελεστές και να αφήσουν ανεργία οκτώ μονάδες μεγαλύτερη από ό,τι την έχουμε εμείς και μία χώρα με κατώτατο μισθό με 650 ευρώ. Η πραγματικότητα συνεχίστηκε με τον κ. Μητσοτάκη και μάθαμε πόσο σημαντικό είναι να έχεις μία ισχυρή οικονομία. Όλα αυτά δισ. που ήρθαν στη χώρα μας δεν θα έρχονταν αν η χώρα μας ήταν στην κατάσταση που ήταν το 2015»,.

Αναφορικά με τον πήχη που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές, ο κ. Μαρινάκης τόνισε «το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Στις ευρωεκλογές οι πολίτες αποφασίζουν ποιους  ευρωβουλευτές θέλουν να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες ζήσαμε ένα απόλυτο κοντραστ με ευρωβουλευτές να συκοφαντούν τη χώρα ενώ κατάπιναν αμάσητες τις παραβιάσεις για το κράτος δικαίου, παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, απειλές σε δημοσιογράφους και ένα κόμμα, τη ΝΔ, που πηγαίνει εκτός Ευρώπης δια του πρωθυπουργού και φέρνει χρήματα στη χώρα, διαπραγματεύεται σκληρά για το συμφέρον των αγροτών και αντιμετωπίζει κρίσεις. Οι ευρωεκλογές δεν είναι παιχνίδι».

Ερωτηθείς για την ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το φαινόμενο υπάρχει και σε άλλες περιοχές της επικράτειας, το οποίο έχει ξεκινήσει πριν κάποια χρόνια που υπήρχε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και οργής. Το κράτος λειτουργεί καθώς υπάρχουν συλλήψεις και εφαρμόζονται οι νόμοι.

«Παραμένει ανησυχητικό το γεγονός πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος εκφράζει μισαλλοδοξία και πολλές φορές όχι μόνο στην άκρα δεξιά, πολλές φορές και στα άλλα άκρα. Το μίσος δεν εκφράζεται μόνο με ρατσιστικές εκφράσεις αλλά και με επιθέσεις στους δημοσιογράφους, με μισογυνιαμό.

Έχουμε όλοι ευθύνη να καταλάβουμε ότι η αντιμετώπιση δεν αφορά μόνο την καταστολή. Αναφέρομαι στη ρητορική της άκρας δεξιάς αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοποίηση δημοσιογράφων» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα