Μαρινάκης: Μήπως παράπεσε στις κρουαζιέρες Κασσελάκη το υπόμνημα για Σπαρτιάτες

Διαβάζεται σε 2'
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μετά την κατάθεση από τη ΝΔ υπομνήματος κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έπραξε το ίδιο.

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν κατέθεσε υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, εξαπολύει το Μαξίμου.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εκτίμησε στο briefing καταρχήν ότι το υπόμνημα της ΝΔ τεκμηριώνει πως πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών είναι ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης. Αναφέρθηκε επίσης στην κατάθεση υπομνήματος και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν που ψήφισε πέρυσι το νόμο για “μπλόκο” σε κόμματα με πραγματική ηγεσία τους καταδικασθέντες της ΧΑ.

“Δεν ξέρω γιατί δεν κατέθεσε – για μία ακόμη φορά – ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες. Αν ψάχνουν ακόμη να βρουν αίθουσα να δικάσουν τη ΧΑ ή αν παρέπεσε στις κρουαζιέρες του κ.Κασσελάκη το υπόμνημα και ξέχασαν να το καταθέσουν”, σχολίασε μάλιστα ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: “Καλύτερες από λόγια και πορείες έξω από δικαστήρια είναι οι πράξεις”.

ΣΥΡΙΖΑ: “Μπερδεύτηκε ο Μαρινάκης με τις βουτιές Μητσοτάκη στο Μαράθι”

Σε υψηλούς τόνους απάντησε στον κ. Μαρινάκη το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι τουλάχιστον ατυχές να κατηγορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο εκπρόσωπός της τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της όταν έχει συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό της, προβεβλημένη υμνήτρια του Κασιδιάρη”, ανέφερε ειδικότερα ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “δείχνοντας” την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη.

Όσον αφορά την «κρουαζιέρα» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, μάλλον ο κ. Μαρινάκης μπερδεύτηκε με τις βουτιές του κ. Μητσοτάκη στο Μαράθι, την ώρα που είχε ξεσπάσει η μεγάλη κρίση στην Μέση Ανατολή”, καταλήγει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τίθεται το ερώτημα τι θα γίνει εάν το εκλογοδικείο κρίνει ότι τελικά κακώς συμμετείχαν στις εθνικές εκλογές του 2023 οι Σπαρτιάτες και ακυρώσει τη συμμετοχή τους στη Βουλή. Δηλαδή εάν θα πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές στις περιφέρεις όπου το συγκεκριμένο κόμμα είχε πάρει έδρες ή εάν οι 12 αυτές έδρες θα μοιραστούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα. Ερωτηθείς πάντως σχετικά ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι αυτό είναι απόφαση της Δικαιοσύνης και όχι της κυβέρνησης, η οποία θα συμμορφωθεί με ό,τι αποφασίσει το εκλογοδικείο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα