Μαρινάκης: Προς Θεού, οι εκλογές αυτές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το συνέδριο της ΝΔ απευθύνθηκε στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους εν όψει ευρωεκλογών και υποστήριξε ότι η μόνη εναλλακτική στη ΝΔ είναι το χάος.

Σταυροδρόμι για τη σταθερότητα χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ομιλία του στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους.

“Κατανοώ τις ανησυχίες πολλών από σας σε επιμέρους ζητήματα. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε πίσω από κανένα πρόβλημα, πρώτος ο πρωθυπουργός βγήκε μπροστά. Είναι λογικές οι αντιρρήσεις, ακόμα και με κάποιες πολιτικές, όταν όμως τις εξηγούμε σίγουρα μπορούμε να προχωράμε ενωμένοι”, είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους και μέσω αυτών στη βάση της ΝΔ.

“Αλλά προς Θεού, οι εκλογές αυτές δεν έχουν χώρο για ένα απλό μήνυμα, όλα αυτά που καταφέραμε τα χτίσαμε μαζί, τα θεμέλια αυτά είναι γερά και ξέρετε πόσο δύσκολα χτίστηκαν. Ο μόνος λοιπόν τρόπος να διορθώσουμε και αυτά που μας ενοχλούν, είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε όσα έχουμε καταφέρει”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Δήλωσε μάλιστα: “Το χάος ούτως ή άλλως, γιατί αυτή είναι η εναλλακτική -δεν υπάρχει κάποια άλλη- το έχουμε ζήσει στο πετσί μας και δεν πρέπει να επιστρέψει.” Και πρόσθεσε: “Όλοι λοιπόν μαζί, όλες και όλοι ενωμένοι, πάμε για μια μεγάλη νίκη στις 9 Ιουνίου. Μία νίκη που θα στείλει ένα μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά στη συμφορά.” 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε, επίσης, αιχμές κατά της αντιπολίτευσης. Είπε ειδικότερα ότι στη ΝΔ “ξέρουμε τι θα πει συγγνώμη. Ξέρουμε τι θα πει ανάληψη ευθύνης. Αποδοχή ήττας. Εναλλαγές στην εξουσία. Σεβόμαστε τη συμφιλίωση και την κάνουμε πράξη πολλά χρόνια. 

Δεν διανοηθήκαμε ποτέ να καταστρέψουμε περιουσίες συμπολιτών μας. Δεν εμποδίσαμε κανέναν συμπολίτη μας να πάει στη δουλειά του. Δεν εμποδίσαμε κανέναν μαθητή και κανέναν φοιτητή να πάει στο μάθημά του. 

Δεν ζυγίσαμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν επιλέξαμε νεκρούς «δικούς μας» και «δικούς τους», σεβόμαστε όλους το ίδιο. 

Δεν κάναμε ποτέ καμπάνια ή προεκλογική εκστρατεία επάνω σε ένα τραγικό γεγονός. Δεν διχάσαμε στήνοντας δημοψηφίσματα μίσους, χωρίς καμία ουσία. 

Δεν παίξαμε την τύχη της πατρίδας μας ποτέ στα ζάρια. Δεν στήσαμε ανύπαρκτα σκάνδαλα με μόνο στόχο να βάλουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους στη φυλακή. 

Ακόμα και όταν κάναμε λάθη γιατί η ιστορία έχει μέσα και λάθη, τα παραδεχόμασταν με σεβασμό και ακόμα και όταν συνέβαιναν τραγικά γεγονότα, σκύβαμε το κεφάλι.”

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε, επίσης, στη στάση της ΝΔ κατά το παρελθόν.

“Βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη απέναντι σε αυτούς που έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Έξω η Ελλάδα από την Ευρώπη. Κάποιοι το  λένε μέχρι και σήμερα.

Προειδοποιήσαμε πολλές δεκαετίες πριν συμβεί ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα θα παρακαλάει ικέτης για να μπει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Είπαμε την αλήθεια όταν κάποιοι έλεγαν «λεφτά υπάρχουν». Και βέβαια τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια πρωτοφανών κρίσεων κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, την οικονομία, τους πολίτες, τις θέσεις εργασίας, το εθνικό σύστημα υγείας”, είπε ειδικότερα.

Η ΝΔ άντεξε στο χρόνο γιατί έμεινε πιστή στις ιδέες της. Η ΝΔ δεν έγινε κόμμα εξουσίας για να βολέψει κάποιους στο Δημόσιο. Ούτε πήγε από το 3% στο 36% εξαπατώντας τους πολίτες, για να γυρίσει ξανά στο 17%. 

Μέσα στα εύκολα χρόνια, μέσα στα δύσκολα χρόνια, με πολύ δύσκολες αποφάσεις, συνέχισε και παρέμεινε μια μεγάλη παράταξη, ένα κόμμα εξουσίας, γιατί πολύ απλά έμεινε πιστή στην ιδεολογική της ταυτότητα”, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα