Μαρκόπουλος: Αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μην πούμε πω πω το παιδί

Μαρκόπουλος: Αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μην πούμε πω πω το παιδί

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε ο πρόσφατα εκλεχθείς για πρώτη φορά ως βουλευτής, δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος. Αφορμή η δήλωσή του σε πάνελ με κεντρικό θέμα συζήτησης τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την αστυνόμευση και την ασφάλεια.

Την ώρα που η κατάσταση στα Εξάρχεια μοιάζει με δυναμίτη έτοιμο να εκραγεί μετά τις πρόσφατες εκκενώσεις καταλήψεων και τα επεισόδια πέριξ της πλατείας, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος έρχεται να ρίξει περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει το δόγμα "νόμος και τάξη" δια των επεμβάσεων των ΜΑΤ στην περιοχή και μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο βουλευτής σχολίασε με τόνο ειρωνικό: "Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί. Γιατί και οι αστυνομικοί... Έτσι;".

Μάλιστα η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του παρουσιαστή της εκπομπής ο οποίος σε αυστηρό τόνο διαφώνησε λέγοντας "καθόλου αιματάκι να μην τρέξει από κανέναν".

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα παρακάτω:

Στη συνέχεια των πλάνων ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: "Υπάρχει εκχώρηση της κρατικής βίας με συνταγματικό τρόπο στην αστυνομία, κανένας δεν είπε ότι η αστυνομία είναι ανεξέλεγκτη, όχι όμως με την παρέμβαση του κάθε αστυνομικού πάμε για ΕΔΕ. Γιατί τελικά έχουμε φοβίσει τον Έλληνα αστυνομικό".

"Βεβαίως κανένας δεν θέλει Κορκονέα όμως και κάποτε κάποιοι μπαχαλάκηδες που καμία σχέση δεν έχουν με τον αναρχικό χώρο, πρέπει να καταλάβουν πως δεν είναι προτεκτοράτο τους".

Το απόσπασμα στο 01:45:18 του παρακάτω βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εξάρχεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξάρχεια: Η στιγμή της εισβολής των ΜΑΤ στην κατάληψη Κ*ΒΟΞ

Επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια

Καταγγελία για Εξάρχεια: "Τα ΜΑΤ ψέκασαν κόσμο σε συναυλία και όταν έφυγαν ήρθαν πάλι οι ναρκέμποροι"

Καταγγελία: Ο Ν. Σοφιανός δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ

Εξάρχεια: Νέος γύρος επεισοδίων

SHARE:

24Media Network