Μαξίμου κατά Πολάκη: Θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο της AstraZeneca

Διαβάζεται σε 3'
Ο Παύλος Πολάκης
Ο Παύλος Πολάκης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

“Δεν ισχύει τίποτα από όσα λέει ο Πολάκης για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού”, τόνισε ο Π. Μαρινάκης, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να αδειάσει το βουλευτή και πρώην υπουργό.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε: “Είναι λυπηρό ότι βλέπουμε τη ρητορική των θεωριών συνωμοσίας και των επικίνδυνων αντιεπιστημονικών διατυπώσεων να επανέρχεται. Θεωρώ ότι επανέρχεται μειοψηφικά, αλλά από έναν εν ενεργεία βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επιτίθεται κατά πολιτικών αντιπάλων επιστημόνων και συναδέλφων του στη Βουλή και στο κόμμα του.”

Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι: “Από τη στιγμή που δεν αδειάζει λεκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ τις απαράδεκτες διατυπώσεις Πολάκη εμμέσως τις υιοθετεί.” Διερωτήθηκε δε γιατί δε βγαίνει ανακοίνωση από τον τομέα υγείας ΣΥΡΙΖΑ να αποκαταστήσει την πραγματικότητα από τη στιγμή που οι επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί.

“Η απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού έγινε απλά γιατί δεν είναι επικαιροποιημένο και υπάρχουν επικαιροοποιημένα εμβόλια, που ανταπποκρίντονται καλύτερα”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Ως προς πιθανές παρενέργειες, αυτά έχουν λεχθεί από το 2021 ότι αφορούν σπάνιες περιπτώσεις”, πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης. Έκανε λόγο για παραποίηση της πραγματικότητας και υπογράμμισε ότι: “Δεν ισχύει τίποτα από όσα είπε ο κ. Πολάκης, ή κάποιοι που διακινούν θεωρίες συνωμοσίας. ΄Εχουμε καθήκον – και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση – να απομονώσουμε πρακτικές και θεωρίες που παραπλανούν την κοινή γνώμη”.

Τι είχε υποστηρίξει ο Πολάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του με αφορμή την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, μεταξύ άλλων υποστήριξε: “Ποιος έλεγε αλήθειες; Εγώ ή ο Μητσοτάκης, που τόλμησε ο αριστοάχρηστος να με πει “αντιεμβολιαστή” επειδή επέμενα στη γνώση που πήραμε στη βασική ιατρική εκπαίδευση για τα εμβόλια;”

Εξαπέλυσε όμως αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα και του επίσης πρώην υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού.

“Δυστυχώς ούτε ο Σύριζα κεντρικά τότε δεν με άκουσε!

Γιατί ο Ξανθός (που έκανε και το ASTRA «χωρίς αστερίσκους» και τον παίνευε ο ΑΣΧΕΤΟΣ Άδωνης έλεγε μπούρδες και κατηγορούσε εμένα ως αντιεπιστημονικό.

Γιατί ο Ηλιόπουλος επαναλάμβανε την ψεύτικη επιστημονικά και γελοιότητα πολιτικά πως «είναι πράξη αλληλεγγύης της νεολαίας προς τους ηλικιωμένους ο εμβολιασμός»

Γιατι και ο Τσίπρας πίστευε πως υπάρχει «καθαρή επιστήμη» που πρέπει να την ακολουθούμε πιστά όλοι και να «βάζουμε πλάτη» και οχι κατευθυνόμενη γνώση απο το κέρδος των πολυεθνικών του φαρμάκου!”, υποστήριξε ειδικότερα ο κ. Πολάκης με το γνωστό του στυλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα