Μαξίμου προς Σούνακ: “Δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουσείο Ακρόπολης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης AP

Πώς αντέδρασαν κυβερνητικές πηγές στη νέα επίθεση του Βρετανού Πρωθυπουργού κατά Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Με συγκεκαλυμένη ενόχληση αντέδρασε το Μαξίμου στις νέες δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κάνει φιγούρα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Κυβερνητικές πηγές ειδικότερα έλεγαν:

Στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ΄ όσα έχουμε ήδη πει.

Η δήλωσε αυτή έρχεται προς απάντηση της κλιμάκωσης στη διπλωματική διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας που επεδίωξε νωρίτερα την Τετάρτη (29/11) ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Ρίσι Σούνακ θέλησε να υπερασπιστεί την ενέργειά του, αλλά και να ενισχύσει τις βρετανικές διαρροές που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει αθετήσει μια άτυπη συμφωνία που είχε κάνει -πριν την άφιξή του στη Βρετανία- να μην τοποθετηθεί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, κάτι που έκανε μέσω συνέντευξής του στο BBC.

Σε ομιλία του στη Βουλή, ο Βρετανός πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει ο independent, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κάνει “φιγούρα” για τα Μάρμαρα.

“Ήταν σαφές ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να συζητηθούν ουσιαστικά ζητήματα για το μέλλον, αλλά μάλλον να γίνει επίδειξη δύναμης και να αναμοχλεύσει ζητήματα του παρελθόντος”, δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ.

Παίρνοντας τον λόγο, ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer -ο οποίος συνάντησε τον κ. Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο- κατηγόρησε τον Σούνακ ότι προσπάθησε να “ταπεινώσει” τον Έλληνα πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για “μικροπολιτική”.

Ο Σούνακ, απαντώντας, είπε: “Φυσικά, είμαστε πάντα ευτυχείς να συζητάμε θέματα ουσίας με τους συμμάχους μας, όπως η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης ή η ενίσχυση της ασφάλειάς μας.

“Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν […]. Μπορεί να του φαίνεται ξένο (σ.σ. του Κ. Μητσοτάκη), αλλά η άποψή μου είναι ότι, όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν δεσμεύσεις, πρέπει να τις τηρούν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα