Μαξίμου για Σκοπιανό: Πρώτα erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση, μετά το όνομα

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου EUROKINISSI

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού παραπέμπει στη χθεσινή δήλωση Τσίπρα πως "υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί" και ξεκαθαρίζει ότι προϋπόθεση για συμφωνία είναι το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση, η οποία πρέπει να προηγηθεί της ένταξης

Καμία συζήτηση για το όνομα της ΠΓΔΜ δεν έχει νόημα εάν πρώτα δεν έχουν εκπληρωθεί δύο βασικές προϋποθέσεις για συμφωνία στο Σκοπιανό, διαμηνύει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί  "Ilidenska Republika Makedonija".

Ειδικότερα το Μαξίμου αναφέρει: "Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως "έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί".

ADVERTISING

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι

1. το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.

2. η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η νέα πρόταση της πΓΔΜ για το όνομα: "Ilidenska Republika Makedonija"

Ilindenska Republika: Η Μακεδονία που οραματίζονταν οι Σλαβόφωνοι στην Εξέγερση του Ίλιντεν

Η κυβέρνηση για το "Ilidenska Makedonija"

Τζανακόπουλος για "Mακεδονία του Ίλιντεν": Πολλά ονόματα στο τραπέζι για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network