Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει καταθέσει την πρότασή της

Μαξίμου: Η Ελλάδα έχει καταθέσει την πρότασή της
GUE/NGL, , , 2 , 2015 / Meeting between Prime Minister Alexis Tsipras and the presidency of the Eurogroup of the Left GUE / NGL, in Athens, June 2, 2015 Nick Paleologos / SOOC

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για την πίεση που δέχεται η ελληνική πλευρά από τους δανειστές

Μετά και την προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι σαφές ότι για την Ελλάδα η πρόταση των τριών θεσμών δεν μπορεί να γίνει στο σύνολό της αποδεκτή, τονίζουν κυβερνητικές πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως συμπληρώνουν, η  ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει επισήμως από την προηγούμενη Δευτέρα στους θεσμούς ρεαλιστική και βιώσιμη πρόταση τόσο ως προς τα αναγκαία δημοσιονομικά μέτρα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να υλοποιήσει, όσο και για το κρίσιμο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, του οποίου η επίλυση αποτελεί προϋπόθεση για βιώσιμη συμφωνία.

Αυτο που τονίζεται από την ελληνική πλευρά είναι πως αναμένει με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις των θεσμών πάνω στη πρότασή της και είναι διατεθειμένη να συνεχίσει, από εδώ και στο εξής, την προσπάθεια περαιτέρω σύγκλισης σε πολιτικό επίπεδο.

Σταθμός για το Μέγαρο Μαξίμου είναι η συνάντηση των τριών ηγετών, Αλ. Τσίπρα, Α. Μέρκελ και Φρ. Ολάντ, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, την ερχόμενη Τετάρτη.

Όσον αφορά το πότε θα πρέπει να επιτευχθεί η συμφωνία, η Ελληνική πλευρά δεν συνηθίζει να θέτει χρονικό όριο στη διαπραγμάτευση.  Όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός στη Βουλή όριο της κυβέρνησης αποτελεί μόνο η επίτευξη μιας κοινωνικά δίκαιης και οικονομικά βιώσιμης λύσης, ικανής να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να δώσει προοπτική στην οικονομία αλλά και αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα