Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε για νέο μνημόνιο, κατώτατο μισθό, δημόσιο

Το Μέγαρο Μαξίμου - Φωτογραφία αρχείου
Το Μέγαρο Μαξίμου - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

"O Μητσοτάκης δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;" αναρωτιούνται κυβερνητικές πηγές, Κατηγορούν επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν απαντά εάν θα στηρίξει την αύξηση κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αναλογία 1 προς 5 στο δημόσιο

"Στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, επιχείρησε ατυχώς, για ακόμη μία φορά, να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία, επιβεβαιώνοντας πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει" έλεγαν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτυσης.

"Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;" έλεγαν οι ίδιιες πηγές.

ADVERTISING

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων" προσέθεταν και κατέληγαν:

"Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έξοδος στις αγορές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Να ξεκαθαρίσει η ΝΔ τη θέση της για την πιστοληπτική γραμμή

SHARE:

24Media Network