Μαξίμου: 'Θράσος να μας εγκαλεί η ΝΔ' για την Β. Θάνου

ΑΘΗΝΑ-Ομιλία Ν. Κοτζιά το απόγευμα της Δευτέρας στο ΕΒΕΑ για την εξωτερική πολιτική. 
Με φόντο τη διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική κινητικότητα που παρατηρείται στη νότιο-ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς, ο πρόεδρος του Πράττω και υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) για την ελληνική εξωτερική.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Ομιλία Ν. Κοτζιά το απόγευμα της Δευτέρας στο ΕΒΕΑ για την εξωτερική πολιτική. Με φόντο τη διπλωματική, πολιτική και στρατιωτική κινητικότητα που παρατηρείται στη νότιο-ανατολική Μεσόγειο και διεθνώς, ο πρόεδρος του Πράττω και υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) για την ελληνική εξωτερική.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά στην κριτική υπενθυμίζοντας πόσες φορές η ΝΔ “επιστράτευσε” εν ενεργεία δικαστικούς, σε αντίθεση με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου που ανέλαβε καθήκοντα μετά την συνταξιοδότησή της.

Για “θράσος” κατηγορεί τη ΝΔ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με το αφήγημά του περί “δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη”, “ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις”.

Το Μέγαρο Μαξίμου υπενθύμισε εμφατικά ότι ο Βασιλική Θάνου ανέλαβε καθήκοντα αμισθί ως προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού “μετά την συνταξιοδότησή της” και απαρίθμησε περιπτώσεις που η ΝΔ επιστράτευσε εν ενεργεία δικαστικούς -σε αντίθεση με την τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, η θητεία της οποίας έχει λήξει.

“Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΔ, είτε έχει κοντή μνήμη είτε όψιμα μπήκε στην πολιτική, υπενθυμίζουμε, ότι η ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν:

- Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου , προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

- Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

- Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη”, υπογράμμισε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, για να προσθέσει: “Σε αυτούς προστίθενται δεκάδες ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διατελέσει υπουργοί, νομικοί σύμβουλοι σε υπουργεία και έχουν  υπηρετήσει στα νομικά γραφεία  της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο γραφείο Πρωθυπουργού και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης”.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου καταλήγει σε σκληρό ύφος, κατηγορώντας τη ΝΔ για “σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών”: “Απαιτεί λοιπόν τουλάχιστον θράσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανάληψη καθηκόντων από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της, αλλά και σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα των δικαστικών λειτουργών που αποφασίζουν κατόπιν της λήξης της θητείας τους να εισφέρουν τις νομικές τους γνώσεις από θέσεις που εκείνοι επιλέγουν”, τόνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το διορισμό Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού

SHARE:

24Media Network