Με την Κραμπ- Καρενμπάουερ θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης

Με την Κραμπ- Καρενμπάουερ θα συναντηθεί ο Μητσοτάκης
Η νέα πρόεδρος του CDU Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ AP

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί την Πέμπτη στο Μόναχο για τη διάσκεψη για την ασφάλεια όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τη διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της CDU

Με τη διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία της CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ θα συναντηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη στο Μόναχο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος όπως έχει γραψει το News24/7 χτίζει και πάλι γεφυρες με το Βερολίνο και τους Χριστιανοδημοκράτες, με τους οποιους οι σχέσεις των γαλάζιων έχουν διαταραχθεί λόγω Σκοπιανου. 

Ο κ.Μητσοτακης θα βρεθει στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας με αφορμή τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. 

Η 55η Διάσκεψη για την Ασφάλεια διεξάγεται εφέτος στο Μοναχο από τις 15 έως και τις 17 Φεβρουαρίου και το παρών θα δώσουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων, αναλυτές, ακαδημαϊκοί ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και διεθνούς συνεργασίας.

Στο Μόναχο θα δώσουν το παρών μεταξύ άλλων η αρμόδια Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενπεργκ, η εκτελεστική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και η μεταβατική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ο ΓΓ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ), Τόμας Γκρέμινγκερ, ο ΓΓ της Interpol, Γιούργκεν Στοκ, o Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Μπέργκε Μπρέντε.

Από γερμανικής πλευράς θα λάβει μέρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος, ‘Ανγκελα Μέρκελ, η οποία είχε συμμετάσχει τελευταία φορά στη διοργάνωση του 2017, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικων, Χέικο Μάας, ο Υπουργός Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάγιερ και ο αντικαγκελάριος και ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

Η αμερικανική αποστολή αναμένεται εφέτος να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης. Τις ΗΠΑ θα εκπροσωπήσουν φέτος ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και συνολικά 55 ακόμη μέλη της Γερουσίας και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ στη αμερικανική αποστολή θα συμμετέχει και η κόρη του αμερικανού Προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια θα απονείμει το φετινό βραβείο της στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα