Με το δεξί: Ποιοι απολυμένοι στο δημόσιο επαναπροσλαμβάνονται με τη σφραγίδα Κατρούγκαλου

Με το δεξί: Ποιοι απολυμένοι στο δημόσιο επαναπροσλαμβάνονται με τη σφραγίδα Κατρούγκαλου

Ποιοι απολυμένοι επιστρέφουν στο Δημόσιο. Οι δεσμεύσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου (Vid)

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε συνέντευξή του στο Μega, ο νέος υπουργός είπε ότι δεν αποδέχεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και ότι θα αμφισβητήσει τα «συμφωνηθέντα» με την τρόικα που περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εντός του 2015. «Παίρνουμε πίσω όσους απολύθηκαν με το μνημόνιο», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το οικονομικό κόστος αυτής της απόφασης απάντησε πως «όλα έχουν κοστολογηθεί».

«Έχουμε δεσμευθεί ότι όλες οι απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν. Δεν θα περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όχι απολύσεις προφανώς που αναφέρονται σε πειθαρχικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε«Έχουμε πει ήδη από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται να ανακληθούν. Μία από τις πρώτες πράξεις που ως υπουργός θα κάνω είναι η ανάκληση όλων των πράξεων διαθεσιμότητας», τόνισε ενώ ερωτηθείς να θα επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες απάντησε: «Φυσικά».

Αναφορικά με τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα για τις απολύσεις είπε ότι «δεν έχουμε αποδεχθεί το πρόγραμμα αναφοράς και δεν θέλουμε να προχωρήσει η αξιολόγηση με βάση ένα πλαίσιο αναφοράς που δεν δεχόμαστε».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι αυτή πρέπει να είναι τίμια και να εφαρμοστεί σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι θα εφαρμοσθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο που προβλέπει και απολύσεις.  Τέλος, αναφέρθηκε στην «πελατειακή προστασία» που παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση σε όσους υπαλλήλους είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και δεσμεύτηκε ότι εντός 15μέρου θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι.

Για το ενιαίο μισθολόγιο είπε ότι «πρέπει να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες και αδικίες». Σε ότι αφορά στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του, είπε ότι μέσα σε ένα 6μηνο θα υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την ΕΡΤ, τόνισε ότι “θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία, αυτή που λειτούργησε όταν έπεσε το μαύρο και όχι την παλιά πελατειακή ΕΡΤ”.  Πρόσθεσε, δε, ότι “δεν θα συμπεριφερθούμε εκδικητικά σε όσους πήγαν στη ΝΕΡΙΤ”.

 

Διαβάστε ακόμα στην  aftodioikisi.gr:

* Νίκος Βούτσης: Από το αντιδικτατορικό κίνημα στο υπερυπουργείο Εσωτερικών – Ποιοι άλλοι είναι μαζί του στο νέο ΥΠΕΣ

* Πάνος Σκουρλέτης: Ο εκπρόσωπος που πρέπει να τιθασεύσει την ανεργία – Ποια είναι τα άλλα πρόσωπα στο υπ. Εργασίας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημόσιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η "ανάπτυξη" και η "ενισχυμένη πιστωτική γραμμή": Παραλλαγές στο ίδιο φθαρμένο θέμα

Κουράκης: Τέλος στην Τράπεζα Θεμάτων, επιστρέφουν οι "αιώνιοι"

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Τσίπρα. Γρίφος η υποψηφιότητα Αβραμόπουλου

Χουντής: Ισότιμη αντιμετώπιση στην ΕΕ η βασική επιδίωξη της Ελλάδας

Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Θρησκευτικό όρκο έδωσαν ΑΝΕΛ, Πανούσης και Κουρουμπλής

SHARE:

24Media Network