Μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ: Το Μαξίμου υπερασπίζεται τα “μπαλώματα”

Μεικτά πληρώματα ΕΚΑΒ: Το Μαξίμου υπερασπίζεται τα “μπαλώματα”
ΕΚΑΒ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι η ΠΝΠ αποτελεί προσωρινή λύση. Τι απάντησε στις διαμαρτυρίες των στρατιωτικών. Διαβεβαίωσε ότι δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε ΕΔ και Πυροσβεστική.

Την ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ υπερασπίζεται το Μαξίμου μπροστά στις αντιδράσεις και ανησυχίες τόσο από τους υγειονομικούς, όσο και από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πυροσβεστικής.

“Η ΠΝΠ δεν υποκαθιστά την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για το ΕΚΑΒ. Είναι μία προσωρινή λύση, μέχρι ολοκλήρωση ων δεσμεύσεων μας, στην οποια θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις”, έσπευσε να τονίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο briefing.

“Οι φωνές που αναφέρονται σε μπαλώματα και ξηλώματα είναι οι ίδιες που αμφισβητούσαν την ικανότητα κυβέρνησης να εξασφαλίσει επαρκή αριθμό εμβολίων. Όπως τότε, έτσι και τώρα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα αποδείξουν ότι γνωρίζουν καλά πως να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των πολιτών”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε όμως βροχή ερωτήσεων για το ζήτημα. Επανέλαβε ότι: “Η πολιτική μας χωρίζεται σε δύο άξονες, σε άμεσες παρεμβάσεις και σε μόνιμες που ισχύουν στο ακέραιο. Ισχύει το χρονοδιάγραμμα για άμεσες 800 προσλήψεις. Οι προσωρινές παρεμβάσεις δεν υποκαθιστούν τις μόνιμες”.

Ενώ κληθείς από το News 24/7 να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτρη Μεθενίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

“Σεβόμαστε και τιμάμε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν βάλει πλάτη σε πολλές κρίσεις και δύσκολες στιγμές, όπως στην εκστρατεία εμβολιασμού. Η ΠΝΠ περιγράφει αναλυτικά τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις. Δε θα διακινδυνεύσουμε τη λειτουργία είτε των Ενόπλων Δυνάμεων είτε της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Άλλωστε πέραν του οδηγού θα υπάρχει και άλλο πλήρωμα για να διασφαλιστούν πλήρως οι διακομιδές”.

Στο ερώτημα γιατί όμως υπάρχουν αυτά τα κενά στο ΕΚΑΒ και τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: “Ήταν τέσσερα χρόνια, που η κυβέρνηση έκανε αρκετά βήματα στο χώρο της υγείας, ενώ είχαμε την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση. Αυξήθηκε η χρηματοδότηση και το προσωπικό, διπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ, προχώρησαν προγράμματα όπως ο προσωπικός γιατρός, οι προληπτικές εξετάσεις, το πρόγραμμα ‘Φώφη Γεννηματά’.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα