Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου παραιτούνται από βουλευτές για να θέσουν υποψηφιότητα στην Ευρωβουλή

Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου παραιτούνται από βουλευτές για να θέσουν υποψηφιότητα στην Ευρωβουλή
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς Eurokinissi

Παρά την αναμενόμενη άρση του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με αυτή του υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής διαμηνύουν ότι δε θα κάνουν χρήση της διάταξης

Την πρόθεση τους να παραιτηθούν από βουλευτές προκειμένου να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, παρά την άρση του ασυμβίβαστου που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύουν Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζεται ότι είχε ξεκαθαρίσει πως θα καταψηφίσει τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ, επί της οποίας πραγματοποιείται ψηφοφορία σήμερα στις τρεις το μεσημέρι και η οποία αναμένεται εκτός απροόπτου να περάσει με τις ψήφους της πλειοψηφίας.

Ετίθετο όμως το ερώτημα εφόσον η διάταξη ψηφιστεί, τι θα πράξουν οι βουλευτές της ΝΔ που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, καθώς και ποια γραμμή θα έδινε το Μοσχάτο.

Από το κόμμα της ΝΔ δεν έχουν δώσει κάποια κεντρική γραμμή, καθως εξάλλου Μεϊμαράκης και Ασημακοπούλου ήδη έδειξαν την πρόθεση τους να παραιτηθούν.

“Δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή-ευρωβουλευτή”, είπε ο κ.Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε εκδήλωση Eurokinissi

Η κ.Ασημακοπούλου την ίδια ώρα έγραψε στο twitter ότι δεν μπορεί να κάνει χρήση μίας διάταξης που έχει καταψηφίσει, ξεκαθαρίζοντας σε συνομιλητές της ότι θα παραιτηθεί.

Η υπεύθυνη του τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Αννα -Μισέλ Αασημακοπούλου Eurokinissi

Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα πράξει η Κατερίνα Μάρκου. Σημειωτέον ότι εάν η κ.Μάρκου παραιτηθεί, τη διαδέχεται στη Βουλή ο πρωτος επιλαχών με το Ποτάμι (Νικος Νυφουδης) με το οποίο είχε εκλεγεί και η έδρα της επιστρέφει στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τις εδρες του κ.Μεϊμαράκη και της κ.Ασημακοπούλου στη Β΄ Αθηνών θα καταλάβουν ο Αργύρης Ντινόπουλος (αν και είναι υποψήφιος δήμαρχος, ως προς αυτό δεν υπάρχει ασυμβίβαστο όυτως ή άλλως) και η Ζωή Ράπτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα