Μεϊμαράκης: Ο Αυτιάς προσθέτει, δεν αφαιρεί στη ΝΔ

Μεϊμαράκης: Ο Αυτιάς προσθέτει, δεν αφαιρεί στη ΝΔ
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης Eurokinissi

Μητέρα των μαχών χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, εκτιμώντας ότι η ψήφος δε θα είναι χαλαρή. Τι είπε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του γνωστού δημοσιογράφου και το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” ήταν καλεσμένος ο βουλευτής και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλης ΜεΪμαράκης. Ερωτηθείς για την απόφαση του να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να αποφεύγει τις συνεντεύξεις, απάντησε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και την «αλλαγή σκυτάλης», θεώρησε ότι έκλεισε ένα κύκλος σε ό,τι αφορά το πρόσωπο του.

Παράλληλα όμως αισθάνθηκε υποχρεωμένος να βοηθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νεότερη γενιά που ανέλαβε τα ηνία της παράταξης και να πνίξει την όποια πικρία μπορεί να ένιωθε. Η στάση του δικαιώθηκε, όπως πιστεύει, και γι’ αυτό η ΝΔ είναι σήμερα πιο ενωμένη από ποτέ. Στο ερώτημα αν η ΝΔ της δικής του προεδρίας, είναι ίδια με τη σημερινή, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρχουν σήμερα στο κόμμα πρόσωπα που έχουν αντίθετες απόψεις από αυτόν, αλλά παρατήρησε ότι αυτή συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται την «ώρα της μάχης».

Όπως έσπευσε να συμπληρώσει, στα μεγάλα κόμματα είναι θεμιτή η πολυσυλλεκτικότητα και θεωρεί ότι στις δύσκολες οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αλλά και άνθρωποι που δεν τον ψηφίζουν τον εμπιστεύονται. Ερωτηθείς για τα φίλια πυρά που δέχτηκε από το εσωτερικό της ΝΔ, μετά από τη δήλωση του Μοσκοβισί ότι η στάση του έσωσε την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015, αλλά και τις δικές του δηλώσεις στους Δελφούς για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μετώπου κατά της ακροδεξιάς, απάντησε ότι θεωρεί πως οι απόψεις του συμβαδίζουν με αυτές του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, υπεραμύνθηκε της στάσης του το καλοκαίρι του 2015 και εξήρε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στις δραματικές ώρες του δημοψηφίσματος και της διαπραγμάτευσης. Ερωτηθείς για το που βάζει τον εκλογικό πήχη για τις Ευρωεκλογές, απέφυγε να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι η ψήφος δεν θα είναι χαλαρή και το «στοίχημα» για τη ΝΔ είναι να πετύχει μια ξεκάθαρη νίκη που θα της δώσει την απαραίτητη δυναμική για τη συνέχεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε την θέση να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Είπε ότι είναι πολύ καλή επιλογή και το είχε πει και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο Αυτιάς προσθέτει, δεν αφαιρεί», είπε χαρακτηριστικά.

Η ψήφος είπε δεν είναι σήμερα χαλαρή. Τα διλήμματα δεν είναι τα ίδια με το 2014. Μετά τα αποτελέσματα μπορείς να κάνεις κάποιες συγκρίσεις. Γι’ αυτό λέμε ότι οι ευρωεκλογές είναι η «μητέρα των μαχών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα