Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13% ζητά η Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γεννηματά
Φώφη Γεννηματά EUROKINISSI

Την μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13% πρότεινε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Έδεσσα.

Μέτρα ανακούφισης των αγροτών πρότεινε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε την Έδεσσα στο πλαίσιο των προεκλογικών ομιλιών της σε όλη τη χώρα.

Η κα Γεννηματά πρότεινε την μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%. Κατά την επίσκεψή της στο Διαλογητήριο Φρούτων Τσομλέκτσογλου, πρότεινε επίσης μείωση των εισφορών, με ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων, με κάρτα αγροτικού πετρελαίου για την μείωση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών στον ΕΛΓΑ. 

Ολόκληρη η δήλωση της κας Γεννηματά:

"Οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή στην ευρύτερη περιοχή από τις χαλαζοπτώσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Γι’ αυτό πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες ο ΕΛΓΑ έτσι ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες. Ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πια καμία άλλη ανοχή απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κυριολεκτικά τους γονάτισε με τις καθυστερήσεις, με την υπερφορολόγηση, με τις αυξημένες εισφορές, αλλά και την αύξηση του κόστους παραγωγής. 

Εμείς έχουμε διαχρονικούς δεσμούς με την ύπαιθρο και τον αγροτικό κόσμο. Ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που έδωσαν πνοή στην ελληνική περιφέρεια και βελτίωσαν τη ζωή των αγροτών. Σήμερα, στο Κίνημα Αλλαγής στο «Σχέδιο Ελλάδα» θεωρούμε ότι είναι πρωταρχικός πυλώνας για την ανάπτυξη ο πρωτογενής τομέας. Και ταυτόχρονα, επιδιώκουμε την ανακούφιση και τη βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτών. 

Με μείωση της φορολογίας στο 13%, με μείωση των εισφορών, με ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων, με κάρτα αγροτικού πετρελαίου για την μείωση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένες προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών στον ΕΛΓΑ. Το σύγχρονο διαβατήριο για τα αγροτικά μας προϊόντα είναι η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα. Η σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με την συσκευασία, με την μεταποίηση και με τις εξαγωγές το μοντέλο δηλαδή που είδαμε σήμερα σε αυτή τόσο σύγχρονη μονάδα είναι η διασφάλιση για το μέλλον των αγροτών. 

Στις 7 Ιουλίου η λογική μπορεί να επιστρέψει στη χώρα με την ψήφο των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής. Καλούμε όσους απογοητευτήκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες που θέλοντας να απαλλαγούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στράφηκαν στις ευρωεκλογές στη ΝΔ να μην απεμπολήσουν την προοδευτική τους ταυτότητα. Να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής που μπορεί να είναι τοι ισχυρό αντίβαρο και στην συντήρηση και στον λαϊκισμό 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φώφη Γεννηματά: Η Ελλάδα χρειάζεται νέα πολιτική ανάκαμψης των επενδύσεων

Αύγουστος και "σοφός λαός"

Η "απειλή" του Μητσοτάκη είναι κούφια…

Τσίπρας στο Star: Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση

SHARE:

24Media Network