Μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες ανακοίνωσε η Παπανάτσιου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018"(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018"(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών στη Βουλή, το ΦΠΑ αναμένεται να μειωθεί από το 24% στο 6% στις συναυλίες όπως και στις θεατρικές παραστάσεις

Την μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες από το 24% στο 6%, όπως συμβαίνει και στις θεατρικές παραστάσεις, προανήγγειλε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θέμη Μουμουλίδη, η Κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι η μείωση αυτή θα γίνει «το επόμενο διάστημα» παρατηρώντας ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει εξετάσει το αίτημα και «βλέπουμε ότι μπορούμε να το φέρουμε».

Η Κ. Παπανάτσιου σχολίασε ότι η κρίση έπληξε ιδιαίτερα τον χώρο του Πολιτισμού υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση «η αποκατάσταση της πρόσβασης στα αγαθά του Πολιτισμού δεν είναι δευτερεύον ζήτημα». Η Κ. Παπανάτσιου επισήμανε ότι με τη μείωση του ΦΠΑ στις συναυλίες θα ενισχυθεί η πολιτιστική δημιουργία καθώς κι οι θέσεις εργασίας στον χώρο αυτό.

Η Κ. Παπανάτσιου πρόσθεσε ότι και το υπουργείο Οικονομικών θα ευνοηθεί, καθώς η μείωση του ΦΠΑ θα κάνει πιο προσβάσιμα στους πολίτες τα θεάματα αυτά και θα αυξήσει την προσέλευση και, κατά συνέπεια, και τα έσοδα από τη φορολογία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network