ΑΝΕΛ: Μένει χωρίς ΚΟ ο Καμμένος, με την αποχώρηση Παπαχριστόπουλου

ΑΝΕΛ: Μένει χωρίς ΚΟ ο Καμμένος, με την αποχώρηση Παπαχριστόπουλου
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος Eurokinissi

Ολο και πιο κοντά στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ βρίσκεται ο Πάνος Καμμένος. Ομόφωνα αρνητική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Ομόφωνα αρνητική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το ζήτημα της δυνατότητας κοινοβουλευτικής ομάδας να συνεχίσει να λειτουργεί με λιγότερους από πέντε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Η γνωμοδότηση αυτή “κολλά στο τοίχο” τον Πάνο Καμμένο, καθώς τυχόν διαγραφή ή ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα οδηγήσει στην αυτόματη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα η γνωμοδότηση να μην αφορά κανένα κόμμα, καθώς “αυτή η ρευστοποίηση δεν συμφέρει κανέναν”.

Αύριο στις 9:30 το πρωί, θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε τα κόμματα να εκφράσουν τις απόψεις του για το ζήτημα αυτό, ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε όμως ότι η τελική απόφαση θα είναι δική του, όπως “καλώς ή κακώς” προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής. Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα επισημαίνοντας ότι οι παρεμβάσεις στον Κανονισμό της Βουλής νοούνται “μόνο μέσα από ευρύτατες συναινέσεις”.

Ο Ν. Βούτσης παρατήρησε ότι, όπως συνέβη και με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι, θα υπάρχει ανοχή στα κόμματα που έχασαν την κοινοβουλευτική τους ομάδα και «δεν θα πάμε σε αγριανθρωπισμούς». Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι ουδέποτε ο ίδιος ή κάποιος από την διοίκηση της Βουλής είχε θέσει το ζήτημα με την βιωσιμότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ ή επιχείρησε να το διακινήσει μέσω δημοσιογράφων, όπως τον κατηγορεί ο Π. Καμμένος.

https://www.news247.gr/download/9044//676000/gnomodotisi.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα