news 24/7

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του οποίου ιδρυτής είναι ο Πάνος Καμμένος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αυτό το παλιό ΠΑΣΟΚ ποιος (δεν) θα το πάρει

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή εξελίχθηκε και σε σύγκρουση για το ποιος εκφράζει τελικά το παλιό. Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο τους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιμένει στο θέμα της ΔΕΠΑ και φλερτάρει με το ΚΙΝΑΛ για μετεκλογική συνεργασία. Πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής

Η ΝΔ επιχειρεί να διεμβολίσει τη συμφωνία των Πρεσπών μέσω Ποταμιού και... ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ επιχειρεί να διεμβολίσει τη συμφωνία των Πρεσπών μέσω Ποταμιού και... ΣΥΡΙΖΑ

Ζυμώσεις στο τρίγωνο ΝΔ- Ποτάμι- ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, ενώ γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι και στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν πλέον ενστάσεις. Ο Θεοδωράκης στο συνέδριο της ΝΔ, αν και οι δύο πλευρές διαψεύδουν συναλλαγή για συνεργασία

Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς

ΝΔ: Πίεση σε Ποτάμι και ΑΝΕΛ μέσω Σκοπιανού

Ως δικαίωση εκλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα και καλεί όλους τους βουλευτές να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, έχοντας ένα διττό στόχο

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε παλαιότερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Καμμένος: Θα αποσύρουμε τους υπουργούς, αλλά θα στηρίζουμε την κυβέρνηση

Πρόταση για ελιγμό προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, να προσπαθήσει να κρατήσει υπό έλεγχο το κόμμα του,αλλά να μη ρίξει την κυβέρνηση και να μεταθέσει για Οκτώβριο τις εκλογές, έκανε στην ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κυβερνητικός εταίρος σύμφωνα με πληροφορίες

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Η συμφωνία των Πρεσπών φέρνει εκλογικό ανασχηματισμό

Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ μόλις έρθει στη Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία, παράλληλα με τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, οδηγούν τον Αλέξη Τσίπρα στη συγκρότηση της κυβέρνησης -με ανοίγματα προς την κεντροαριστερά- που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνεδρίαση της Βουλής

Ο μεγάλος φόβος του Καμμένου

Γιατί ο κυβερνητικός εταίρος τρέμει το ενδεχόμενο ο Τσίπρας να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν προλάβει ο Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση μομφής και γιατί στο Μαξίμου είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση δεν πέφτει.

Ο Πάνος Καμμένος κατά προηγούμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ

Το δράμα του Καμμένου και οι ζυμώσεις στο "μεσαίο χώρο" για νέο κόμμα

Όσο οι ΑΝΕΛ λόγω Σκοπιανού κλίνουν δεξιά, στο χώρο της "λαϊκής δεξιάς" μένει κενό. Και ενώ το Μαξίμου διαψεύδει πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να τεθεί εκτός κυβέρνησης ο Κουικ, o Καμμένος ήθελε να τον αφήσει εκτός από τον προηγούμενο ανασχηματισμό

Ο Νίκος Κοτζιάς, στο Ηράκλειο της Κρήτης

Ο Κοτζιάς ζητά να τελειώσει η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ και θυμάται το 1989

Με αναφορές στη δίκη του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε ότι φιλοδοξεί η Κίνηση "Πράττω" της οποίας ηγείται να παίξει ρόλο "γέφυρας" μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και "δημοκρατικής παράταξης". Επανέλαβε αιχμές κατά Καμμένου για τα μυστικά κονδύλια. "Δεν εκβιάζομαι, δεν εκβιάζω", είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π.Καμμένος

Σε δύσκολη θέση ο Καμμένος μετά το "ναι" της Βουλής των Σκοπίων στη συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατήσει τον έλεγχο του κόμματος του. Στο εθνικό συμβούλιο των ΑΝΕΛ επιτέθηκε σε “μακεδονοκλάστες” μέσα στο κόμμα. Δήλωσε ότι θα στηρίζει την κυβέρνηση μέχρι να έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Καμμένος: Ο Τσίπρας γνώριζε το plan B μου, αλλά δεν συμφωνεί

Να χαμηλώσει τους τόνους σε επίπεδο ρητορικής επιχείρησε μετά την επιστροφή του από ΗΠΑ ο κυβερνητικός εταίρος, επιμένοντας όμως επί της ουσίας τόσο για το Σκοπιανό, όσο και για τις βάσεις. Δήλωσε όμως ότι δε θα κάνει τη χάρη στο Μητσοτάκη σε πρόταση μομφής. Απάντηση σε Φίλη.

Φωτογραφία αρχείου

Γιατί δεν περνάει η πρόταση δυσπιστίας από την παρούσα Βουλή

Μόνο για λόγους τακτικής θα μπορούσε να καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, που έχει δικαίωμα να το πράξει μετά τις 17 Δεκεμβρίου. Ζητούμενο όμως και η ανεύρεση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης, αν δεν υπερψηφίσουν οι ΑΝΕΛ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

Τα μηνύματα Μαξίμου προς τον Πάνο Καμμένο

Με τον ...τερματοφύλακα πριν το πέναλτι μοιάζει τις τελευταίες ημέρες η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς η νευρικότητα που επιδεικνύει ο Πάνος Καμμένος λόγω και των δημοσκοπήσεων διαμορφώνει ένα πεδίο κινούμενης άμμου.

Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π.Καμμένος

Στόχος η κυβέρνηση να φτάσει έως τον Μάρτιο

...Αλλά και να υπάρξει πλειοψηφία για να ψηφιστούν ο προϋπολογισμός και τα κρίσιμα νομοσχέδια. Τυχόν κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της FYROM, ωστόσο, ενδέχεται να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια. Ο Π. Καμμένος φοβάται ότι θα χάσει τρεις βουλευτές. Λάδι στη φωτιά ενδέχεται να ρίξουν τυχόν επιθέσεις στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος

Εκτός ελέγχου ο Καμμένος - Βομβαρδίζει με tweets

Ο κυβερνητικός εταίρος επανήλθε δριμύτερος αντιδρώντας στον “πάγο” του Μαξίμου για την πρωτοβουλία του να προτείνει στις ΗΠΑ plan Β στο Σκοπιανό και να διαπραγματευθεί νέες βάσεις. Μάλιστα “καρφώνει” προσωπικά τον Τσίπρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας

Τζαβάρας: Σκηνοθετημένη η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κ.Τζαβάρας, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τη σχέση του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό του εταίρο, σημειώνοντας πως "έχουν έναν κώδικα επικοινωνίας, που πάντα καταλήγει σε συμφωνία".

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Υπάρχει πλειοψηφία για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής σχολίασε ότι υπάρχει ένας αριθμός βουλευτών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά έχουν τοποθετηθεί θετικά απέναντι στη Συμφωνία. Είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας: "Ελπίζω να μην αμφισβητούν και τον πατριωτισμό του Ευάγγελου Αβέρωφ"

O πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην 83η ΔΕΘ

Καμμένος: Εκλογές, δημοψήφισμα ή μετάθεση της κύρωσης, εάν η συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στη Βουλή

Τρεις επιλογές θα προτείνει στον πρωθυπουργό σε περίπτωση που η συμφωνία για το Σκοπιανό φτάσει στη Βουλή ο κυβερνητικός εταίρος, όπως προανήγγειλε κατά τη συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Εξαπέλυσε επίθεση κατά Μητσοτάκη και δήλωσε καραμανλικός

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η ακτινογραφία της νέας κυβέρνησης

Η νέα κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της γενιάς των 40άρηδων και ανοίγματα σε κεντροαριστερά και Καμμένο. Οι εκπλήξεις, αυτοί που έμειναν εκτός, οι έξι επιπλέον γυναίκες

To έμβλημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΑΝΕΛ: Τα ψέματα του Κυριάκου και του Ζάεφ δεν θα μας διχάσουν

Ο Τοσουνίδης κατηγόρησε τον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να πείσει τους συμπατριώτες του ότι μπήκαν στο ΝΑΤΟ μήπως και κερδίσει το δημοψήφισμα και τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υιοθετεί τους ισχυρισμούς του, ενώ υπενθύμισε τη χθεσινή δήλωση Καμμένου πως η ΠΓΔΜ δε θα μπει όσο χρησιμοποιεί το "Μακεδονία"

Ο Τάκης Μπαλτακος

Ζυμώσεις στη "δεξιά γειτονιά": Πού στοχεύει το νέο κόμμα Δ.Καμμένου - Τ.Μπαλτάκου

Την ώρα που η ΝΔ αύξανε τη δύναμη της κατά έναν βουλευτή, με την προσχώρηση Κατσιαντώνη, οι Δ.Καμμένος και Τ.Μπαλτάκος προανήγγειλαν ένα ακόμη κόμμα με αφορμή το Σκοπιανό. Ποια η πραγματική στόχευση και ποιες οι κινήσεις στον κατακερματισμένο χώρο εκ δεξιών της ΝΔ

To έμβλημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

ΑΝΕΛ για το νέο κόμμα Δ.Καμμένου- Μπαλτάκου: Δούρειοι ίπποι Μητσοτάκη

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε το συγκυβερνών κόμμα στον αποχωρήσαντα από τους ΑΝΕΛ βουλευτή και τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά: "Οι μαριονέτες αποκαλύπτονται. Ο συνομιλητής της Χρυσής Αυγής, χέρι - χέρι με τον αποστάτη"

Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Πάνος Καμμένος κατά προηγούμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Το παρασκήνιο της ξαφνικής "ανίερης συμμαχίας" Καμμένου- Πατούλη

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ στην απλή αναλογική και το ζήτημα της Θράκης. Δε θα κάνει δεκτό ο Σκουρλέτης το 3%, η απλή αναλογική περνά ούτως ή άλλως με τις ψήφους του ΚΚΕ. Συναντήσεις Πατούλη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α. - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Σκουρλέτης: Οι βαρόνοι της ΝΔ δε θέλουν να "σπάσει" η Β' Αθήνας

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε δημοκρατική τομή την καθιέρωση συστήματος απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Διαφωνεί ο Κατσίκης για την κατάτμηση Β’ Αθηνών και την απλή αναλογική.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, στο Ζάππειο

Επικοινωνία Τσίπρα - Καμμένου χωρίς σκιές μετά το υπουργικό

Στην παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης στους Ανεξάρτητους Έλληνες στο υπουργικό συμβούλιο και όχι στην απουσία του Πάνου Καμμένου εστιάζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. Σήμερα η συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος

Έτοιμη η πρόταση μομφής εναντίον του Δημήτρη Καμμένου

…Ώστε να καθαιρεθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής. Μόνο πρόβλημα το γεγονός ότι ο Δημήτρης Καμμένος θα μιλήσει –όπως προβλέπεται από τον κανονισμό- για... εξήντα λεπτά! "Θα το …αντέξουμε", διαμηνύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Καμμένος: Θα αποσυρθούμε από την κυβέρνηση όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή

Ο Πάνος Καμμένος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι η θέση των ΑΝΕΛ για τη Μακεδονία είναι αδιαπραγμάτευτη ενώ με δεδομένο ότι "ο ελληνικός λαός μάς ψήφισε ως το "αναγκαίο καλό" όταν και αν έλθει αυτή η ώρα, αυτήν τη λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε".

H Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά

Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση για να πούμε το "όχι" στο Σκοπιανό

Η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση και τα συμφέροντα θέλουν να βγάλουν τους ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση για να ανακόψουν τον αγώνα κατά της διαπλοκής και ώστε να μην είναι κυβερνητικός εταίρος την ώρα της ψήφισης