Μένουμε Όρθιοι: Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά

Μένουμε Όρθιοι: Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά
Η παρουσίαση του προγράμματος Μένουμε Όρθιοι Eurokinissi

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Οι προτάσεις για να προστατευθούν οι Έλληνες από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού.

Το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”, ένα «γενναίο εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας σε ορίζοντα έξι μηνών, ύψους 26 δισ. ευρώ», για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τους τομεάρχες Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας του κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά, Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα το δίλημμα είναι: Μένουμε όρθιοι με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα ή αύριο όταν τελειώσει η πανδημία αντικρίζουμε συντρίμμια και μπαίνουμε σε νέες εθνικές περιπέτειες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να μείνουμε όρθιοι, με γενναία μέτρα στήριξης της οικονομίας τώρα, ακριβώς επειδή υπάρχει η δυνατότητα να γίνει, κυρίως με την αξιοποίηση μέρους του “μαξιλαριού” των 37 δισ., «το μεγάλο μας όπλο που έχουμε δημιουργήσει για μια έκτακτη ανάγκη, και αυτή είναι τώρα».

«Να δράσουμε τώρα, για να μη βρεθούμε από την πανδημία στην οικονομική κατάρρευση», ειδάλλως, «μας περιμένουν μεγάλες περιπέτειες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Τόνισε ότι μπορεί να κερδηθεί η μάχη αν δεν υπάρξουν ολιγωρίες και ανεπάρκειες, «αξιοποιώντας από την αρχή όλα τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας», το οποίο και αποτελεί το μήνυμα του “Μένουμε Όρθιοι”. Επισήμανε ότι δεν καταθέτει αυτό το σχέδιο για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, «αλλά γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να το υλοποιήσει η κυβέρνηση». Είπε ότι σε έκτακτες στιγμές όποιος βάλει το πρόσκαιρο κομματικό όφελος πάνω από το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων της, θα το πληρώσει διπλά και τριπλά, για να σημειώσει πως όμως «το ζήτημα είναι να μην το πληρώσει η χώρα».

https://www.news247.gr/download/8554//339000/syriza.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα