ΜέΡΑ 25: Επιβεβαιώνεται ότι έχει στηθεί ολιγαρχικό καρτέλ στην αγορά ενέργειας

ΜέΡΑ 25: Επιβεβαιώνεται ότι έχει στηθεί ολιγαρχικό καρτέλ στην αγορά ενέργειας
Eurokinissi

Επιτακτική χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την επιβολή ενός πραγματικού πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος. Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως οι υποτιθέμενες επιδοτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με μια πραγματική στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

“Οι τιμές που καταγράφει καθημερινά το ηλεκτρικό ρεύμα στη χώρα μας, σε σύγκριση κιόλας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, επιβεβαιώνει αυτό που καιρό τώρα επισημαίνει το ΜέΡΑ25 για το ολιγαρχικό καρτέλ που έχει στηθεί στην αγορά ενέργειας μέσα από το ψευτο-χρηματιστήριο ενέργειας – καφενείο, των πέντε πολύ συγκεκριμένων ντόπιων και ξένων παρασιτικών ολιγαρχών” τονίζει το ΜέΡΑ 25.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: “Και μπορεί η Κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως δήθεν βάζει πλαφόν στις τιμές, η πραγματικότητα όμως είναι πως το σχετικό “πλαφόν” και οι υποτιθέμενες επιδοτήσεις, απλώς, στηρίζουν τα ίδια αυτά παρασιτικά, ολιγαρχικά συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με μια πραγματική στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας“.

“Ακόμα και το επιχείρημα πως η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας μεσουρανεί, επειδή οι τιμές του φυσικού αερίου εξαρτώνται από την τιμή που αυτό είχε τον προηγούμενο μήνα και όχι την προηγούμενη ημέρα, είναι απολύτως σαθρό, καθώς κανείς -πέρα από τους ολιγάρχες της ενέργειας- δεν εμποδίζει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει σε μια μέρα τη σχετική νομοθετική πρόβλεψη” συνεχίζει το ΜέΡΑ 25 και προσθέτει:

“Γι’ αυτό το ΜέΡΑ25 επιμένει πως πρέπει εδώ και τώρα να καταργηθεί η οριακή τιμολόγηση, αλλά και αυτό το αίσχος του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας που η προηγούμενη Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εγκαθίδρυσε και η σημερινή της Μητσοτάκης Α.Ε. έχει απογειώσει”.

“Γι’ αυτό επιπλέον θεωρούμε επιτακτική την επιβολή ενός πραγματικού πλαφόν στη λιανική, σύμφωνα με το μέσο κόστος ανά μονάδα παραγωγής και ένα ελάχιστο εύλογο ποσοστό κέρδους της τάξης του 5%. Οτιδήποτε άλλο, απλώς, θα συνεχίσει το πάρτι για τους πολύ λίγους και την αφαίμαξη για τους πολλούς” καταλήγει η ανακοίνωση.

Aκολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα