ΜεΡΑ25: “Απαράδεκτο η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ανθρώπινες ζωές ως πρόβλημα που πρέπει να πεταχτεί στην απέναντι πλευρά”

ΜεΡΑ25: “Απαράδεκτο η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει ανθρώπινες ζωές ως πρόβλημα που πρέπει να πεταχτεί στην απέναντι πλευρά”
Ο Γιάνης Βαρουφάκης Aris Oikonomou / SOOC

Το ΜεΡΑ25 με αφορμή το περιστατικό με τους 400 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει "αυτήν την παράνομη επαναπροώθηση που μεθοδεύει".

Tο ΜεΡΑ25 με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση για την στάση της στο θέμα του πλοίου που επιβαίνουν περίπου 400 μετανάστες -πρόσφυγες από το Αφγανιστάν. Τονίζει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση «έχει ήδη βεβαρυμμένο παρελθόν για μια σειρά από παράνομες και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Στην ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ 25 αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα για το πλοίο και τους επιβαίνοντες σε αυτό και υπογραμμίζει ότι «είναι απαράδεκτο για ένα κράτος που θέλει να συγκαταλέγεται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη δικαίου να εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις ανθρώπινες ζωές ως πρόβλημα που πρέπει να πεταχτεί στην απέναντι πλευρά την ώρα που η ζωή των επιβαινόντων κινδυνεύει μεσοπέλαγα».

Το ΜεΡΑ25 καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει εδώ και τώρα και αυτήν την παράνομη επαναπροώθηση που μεθοδεύει και να διασώσει ως οφείλει τους 400 ανθρώπους που κινδυνεύουν».

Στο ΚΥΤ της Κω μεταφέρθηκαν 375 από τους διασωθέντες

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω μεταφέρθηκαν τελικά οι 375 επιβαίνοντες του πλοίου με τουρκική σημαία που έπλεε σε διεθνή ύδατα έξω από την Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Νωρίτερα, μια επιβαίνουσα αποβιβάστηκε στην Κάρπαθο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες λόγω αδιαθεσίας. Παράλληλα, έξι επιβαίνοντες έχουν κρατηθεί για ανάκριση.

Στο ΚΥΤ της Κω έχουν τοποθετηθεί σε οικίσκους και προχωρά η διαδικασία καταγραφής αιτημάτων ασύλου και μετά θα παραμείνουν σε καραντίνα για ένα χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ότι η παραμονή στο ΚΥΤ της Κω θα είναι προσωρινή, «καθώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερη περίπτωση».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα