ΜέΡΑ25: “Νομοσχέδιο- έκτρωμα αυτό που παρουσίασε σήμερα ο Χατζηδάκης”

ΜέΡΑ25: “Νομοσχέδιο- έκτρωμα αυτό που παρουσίασε σήμερα ο Χατζηδάκης”
ΜέΡΑ25 Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση από το ΜέΡΑ25 με αφορμή την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. "Δεν επιτίθεται μόνο στο 8ώρο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά καταργεί και επισήμως πλέον το ΣΕΠΕ και την απεργία", σημειώνει.

«Νομοσχέδιο έκτρωμα» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 το νομοσχέδιο για τα εργασιακά θέματα που παρουσίασε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης και προσθέτει ότι «τελικά είναι χειρότερο και από το αναμενόμενο», καθώς «δεν επιτίθεται μόνο στο 8ώρο, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, αλλά καταργεί και επισήμως πλέον το ΣΕΠΕ και την απεργία».

Το ΜέΡΑ25 τονίζει πως «ούτε στα πιο τρελά όνειρα της τρόικας, του ΣΕΒ, της εργοδοσίας και της ολιγαρχίας δίχως σύνορα, δεν θα μπορούσε να δει κανείς την κατάργηση του 8ώρου, της προσαυξημένης πληρωμής των υπερωριών, κάθε Κυριακάτικης αργίας, του δικαιώματος της απεργίας, του ΣΕΠΕ (που θα γίνει ανεξάρτητη Αρχή στα πρότυπα της ΑΑΔΕ μας απείλησε ο κ. Χατζηδάκης), ακόμα και των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας για να γίνουν όλες ατομικές, αλλά και τη δυνατότητα απόλυσης συνδικαλιστών».

Η κυβέρνηση, προσθέτει το ΜέΡΑ25, με επιχείρημα τον εκσυγχρονισμό και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προς όφελος υποτίθεται των εργαζομένων, «επιτίθεται με μανία ακόμα και στα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που είχαν απομείνει από την 11ετή πλέον επέλαση των μνημονίων. Δεν διστάζει μάλιστα στο αφήγημα της αυτό, να παρουσιάσει ξαναζεσταμένες συνταγές, όπως τη λεγόμενη ψηφιακή κάρτα, για να μας πείσει ότι οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι πρέπει να την ευγνωμονούν κιόλας που θα δουλεύουν 10ώρα, 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς καμία πρόνοια και καμία απολύτως προστασία απέναντι στις εργοδοτικές ορέξεις που θα αντιμετωπίσουν».

Το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, τόσο με παρέμβαση του Τομέα Εργασίας του κόμματος, όσο και με την πιο πρόσφατη κατάθεση της θέσης του κόμματος για τα εργασιακά και την ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της κατάργησης των ενοικιαζόμενων και εργολαβικών ή κοινωφελών -στο δημόσιο- εργαζομένων λάστιχο, αντιστέκεται και θα αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στον εργασιακό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έρχεται να επιτείνει τα όσα η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαχρονικά και με συνέπεια διέπραξαν σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα