Μέρκελ: Aρνείται τις κατηγορίες πως δεν δείχνει αλληλεγγύη στην Ευρώπη

Μέρκελ: Aρνείται τις κατηγορίες πως δεν δείχνει αλληλεγγύη στην Ευρώπη
Η Άγγελα Μέρκελ AP Photo/Markus Schreiber, Pool

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αλληλεγγύη προς τους εταίρους που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Τον ισχυρισμό ότι η Γερμανία δεν επιδεικνύει αρκετή αλληλεγγύη προς τους Ευρωπαίους εταίρους της που πλήττονται ιδιαίτερα από τον κορονοϊό απέρριψε για μια ακόμη φορά η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας ότι μακροπρόθεσμα η Γερμανία δεν μπορεί να ευημερεί, αν δεν είναι ισχυρή και η Ευρώπη.

Ενόψει της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Πέμπτης, η Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), δήλωσε κατά την τηλε-συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανησυχούν για το ενδεχόμενο μετά την κρίση να προκύψει μια κυρίαρχη Γερμανία και οι άλλοι να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

Αυτές οι ανησυχίες υποκινούνται εν μέρει από λαϊκιστές κυρίως στην Ιταλία και στην Ισπανία, επεσήμανε και τόνισε ότι η Γερμανία θέλει να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της. Ανέφερε ακόμη ότι το πακέτο βοήθειας των 500 δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει τεθεί σε εφαρμογή έως την 1η Ιουνίου.

Κατά την ίδια επικοινωνία, η Γερμανίδα Μέρκελ, αναφερόμενη στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Γερμανία σχετικά με την άρση των περιορισμών της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε ότι “πρέπει να βρεθεί η σωστή ισορροπία προστασίας και χαλάρωσης των μέτρων” και ζήτησε εγκράτεια και συγκέντρωση, προκειμένου να μην υπάρξει υπερβολική χαλάρωση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Εξήγησε μάλιστα ότι τη Δευτέρα εκφράστηκε ιδιαίτερα επικριτικά, διότι διαπίστωσε ανυπομονησία σε ό,τι αφορά την ταχύτητα άρσης των περιορισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα