Μέσω Σαίξπηρ απέρριψε ο Δουζίνας το αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

Μέσω Σαίξπηρ απέρριψε ο Δουζίνας το αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα
ΑΘΗΝΑ-Η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων θα συνεδριάσει με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Τροποποίηση του Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και λοιπές διατάξεις»// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας καταλόγισε πολιτική σκοπιμότητα στο γαλάζιο ενδιαφέρον για την κρίση στη Βενεζουέλα

Με ένα στίχο από τον Ερρίκο Δ’ του Σαίξπηρ που μιλά για «ζαλισμένα μυαλά» απέρριψε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ να συζητηθεί στην ελληνική Βουλή η κρίση στη Βενεζουέλα αφήνοντας αιχμές για την πολιτική σκοπιμότητα της γαλάζιας πρότασης.

«Να κάνεις δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες διαμάχες, αν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει την μνήμη του παρελθόντος» ανέφερε επικαλούμενος τον Σαίξπηρ ο κ. Δουζίνας που είναι καθηγητής σε βρετανικό πανεπιστήμιο. Όσον αφορά το τυπικό του αιτήματος ο  κ. Δουζίνας σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εξήγησε ότι το αίτημα της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό διότι η Βουλή και οι επιτροπές δεν κάνουν ψηφίσματα. «Ακόμα και στο θέμα της Παλαιστίνης δεν έγινε ψήφισμα» ανέφερε ο κ. Δουζίνας και υπογράμμισε ότι «ουδέποτε στο παρελθόν δεν έχει συνεδριάσει αυτή η επιτροπή για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος».

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι «προφανώς και μας ανησυχεί ό,τι γίνεται στην Βενεζουέλα, αλλά ξεκαθάρισε θέση του κοινοβουλίου «δεν είναι να πάρουμε την θέση του ενός ή του άλλου αλλά να προσπαθήσουμε να βρεθεί μία λύση». Καταλόγισε, όμως, στη ΝΔ ότι με το αίτημά της υιοθετεί μονόπλευρα της θέση της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής άφησε, όμως, αιχμές και κατά μερίδας των ΜΜΕ για την υπερπροβολή τη κρίσης στη Βενεζουέλα. Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι ο ΣΚΑΙ έχει κάνει τη Βενεζουέλα πρώτο θέμα αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα