Μετά την Ειδομένη έρχεται το Ελληνικό, προαναγγέλλει ο Μουζάλας

Στιγμιότυπα από τις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό,όπου διαμένουν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειονότητά τους Αφγανοί,Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI)
Στιγμιότυπα από τις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό,όπου διαμένουν περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην πλειονότητά τους Αφγανοί,Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης διαβεβαίωσε ότι τελειώνει η εκκένωση της εγκατάστασης στην Ειδομένη και μετά θα αδειάσει «ήρεμα και ειρηνικά» το Ελληνικό

«Τελειώνουμε σήμερα με την εκκένωση της Ειδομένης και αμέσως μετά προτεραιότητα έχει το Ελληνικό», τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Μουζάλας αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης δεν αποκάλυψε, όμως, το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την εεπέμβαση στο Ελληνικό. «Δεν μπορώ να σας πω χρονικά πότε θα γίνει» ανέφερε αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι η νέα πρωτοβουλία δεν θα αργήσει. Απαντώντας, πάντως, στον αντιπρόεδρο της ΝΔ που χαρακτήρισε «δραματική» και «ανεξέλεγκτη» την κατάσταση στο Ελληνικό και μίλησε για 6.000 πρόσφυγες ο κ. Μουζάλας αντέτεινε ότι τα πράγματα είναι ελεγχόμενα και ότι οι χώροι του Ελληνικού φιλοξενούν αυτή τη στιγμή περί τους 3.600 πρόσφυγες. Σημείωσε, μάλιστα, ότι χτίζονται νέοι χώροι φιλοξενίας στην Αττική. Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε, όμως, και στην εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη λέγοντας ότι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε αναφορές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε κρίσιμους κινδύνους για τη δημόσια υγεία στο Ελληνικό οι οποίοι αναμένεται να επιδεινωθούν με την άνοδο της θερμοκρασίας. Μετέφερε, όμως, και τις διαμαρτυρίες των δημάρχων των γύρω περιοχών που χαρακτηρίζουν «ντροπιαστική» την κατάσταση στους χώρους του Ελληνικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network