Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα ζητά σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα ζητά σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Στον Έβρο. AP

Με επιστολή του προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο Νίκος Δένδιας ζητεί τη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε χθες επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής J. Borrell διατυπώνοντας και δια της επισήμου οδού  το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό. Η επιστολή απεστάλη σε συνέχεια της σχετικής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Την Κυριακή ο κ. Δενδιας είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Προεδρεύσουσας Κροατίας, της Σλοβακίας και της Εσθονίας, καθώς και νεότερες επικοινωνίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Βουλγαρίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη. Ακολούθησε και νέα  επικοινωνία με τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αθήνα, με τον οποίον είχαν αναπτύξει το ζήτημα και κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβυς της Τουρκίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ε. Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα