Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη, την χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές

Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη, την χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Eurokinissi

Ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για "ξεπερασμένο ακτιβισμό" του ΣΥΡΙΖΑ. "Οι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχα" είπε αναφερόμενος στα Εξάρχεια.

Η αστυνομία σήμερα είναι λιγότερο βίαιη, κυκλοφορούν οι αστυνομικοί στις γειτονιές και τους χαίρεται ο κόσμος. Αυτό υποστήριξε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση και Νίκο Βούτση.

Όπως επισήμανε στην παρέμβαση του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του σχετικά με την σωφρονιστική νομοθεσία, σήμερα «μετεκπαιδεύονται διαρκώς οι ειδικοί φρουροί, με νέα πρωτοκόλλα ψυχολογικής υποστήριξης». Έτσι σημείωσε «η αστυνομία γίνεται πιο αποτελεσματική και λιγότερο βίαιη». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «οι αστυνομικοί υπηρετούν εσάς και την ασφάλεια σας» επίσης «προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο και στην πατρίδα και στην κοινωνία». Τόνισε μάλιστα ότι οι αστυνομικές δυνάμεις «είναι στις γειτονιές και τα χαίρεται ο κόσμος».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως «ταυτίζεστε με έναν ξεπερασμένο ακτιβισμό». Ειδική αναφορά έκανε στην κατάσταση στην πλατεία Εξαρχείων. Όπως είπε «στα Εξάρχεια που καθάρισαν υπάρχει αστυνομικό κράτος; Αν αυτό είναι ακραία καταστολή να πάτε να βρείτε τον Μπαμπινιώτη». Χαρακτηριστικά τόνισε πως «μύτη δεν άνοιξε και ηρέμησαν όλοι. Οι άνθρωποι κοιμούνται και κινούνται ήσυχα.

Νωρίτερα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για αντισυνταγματικές πρακτικές και αστυνομοκρατία.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα