Μιχάλης Κατρίνης: ''Αδύναμη η κυβέρνηση να προστατέψει τους καταναλωτές''

Ο Μιχάλης Κατρίνης
Ο Μιχάλης Κατρίνης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

"Καθώς εξακολουθεί να παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, γεννάται εύλογα η απορία γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές" τονίζει ο Μ. Κατρίνης.

Επικριτικός ως προς τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα του «κύματος» ανατιμήσεων με το οποίο βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι οι πολίτες σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, εμφανίστηκε με δήλωσή του το Σάββατο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Κατρίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «καθώς εξακολουθεί να παρατηρείται ραγδαία αύξηση των τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, γεννάται εύλογα η απορία γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί αδικαιολόγητα να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές».

«Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης, σε ρόλο ''παρατηρητή'', με δηλώσεις που έκανε παραδέχεται ότι επίκειται έκρηξη στις τιμές σε πολλά προϊόντα το επόμενο διάστημα. Τα σήματα κινδύνου είναι ορατά στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, καθώς επηρεάζονται άμεσα οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ, σε βασικά είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα και σε πολλά αγαθά, με τη ραγδαία αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να έχει ήδη προαναγγελθεί από την ίδια την κυβέρνηση!», επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής.

Προσθέτει δε: «Οι συνεχείς αυτές αυξήσεις σε συνδυασμό με τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος για πολλές κατηγορίες συμπολιτών μας, περιορίζουν την αγοραστική δυνατότητα του μέσου νοικοκυριού και ναρκοθετούν την καθημερινότητα της πλειοψηφίας των πολιτών. Καθώς το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα εξαιτίας όχι μόνο της ραγδαίας ανόδου του πληθωρισμού αλλά και των αυξήσεων των πρώτων υλών διεθνώς και του κόστους μεταφοράς, ζητήσαμε κατ' επανάληψη από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και να προχωρήσει σε στοχευμένους ελέγχους στην αγορά».

«Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Δεν έγινε απολύτως τίποτα μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση αδρανεί, αδιαφορεί και κρύβεται, καλύπτοντας το κύμα ανατιμήσεων που ροκανίζει το οικογενειακό εισόδημα. Ήρθε η ώρα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να αποτραπούν εναρμονισμένες πρακτικές και να προστατευθούν οι καταναλωτές», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης
SHARE:

24Media Network